Museum Kolding sætter i ny udstilling fokus på besættelsen i Kolding, som er første del af en større satsning i 2021.

Den 5. maj – 76 året for Danmarks befrielse – åbner Museum Kolding udstillingen ”Mørkelagt | Beslaglagt” på Kolding Bibliotek. Udstilling sætter blandt andet fokus på dagligdagen og byens liv under besættelsen i Kolding og om modstandsbevægelses kamp mod den tyske besættelsesmagt frem til befrielsen i 1945.

Udstillingen er, sammen med andre tiltag med udgangspunkt i besættelsen i Kolding, et af Museum Kolding store satsninger i foråret og sommeren 2021. Foruden udstillingen kan publikum se frem til en genåbning af Zelle II, nye digitale byvandringer, hvor besøgende igennem nye, digitale formidlingsgreb kan få en samlet oplevelse.

”Med satsningen omkring besættelsestiden ønsker vi at bruge nye og spændende formidlingsmetoder i nye kombinationer, der inddrager brugerne, som ikke tidligere er set,” siger Kulturchef Steen Rosenvinge Lundbye.

”Zelle II” er den eneste tilbageværende Gestapocelle i Danmark, og fortæller en dyster historie om Staldgården som syddansk Gestapo hovedkvarter fra oktober 1943. Digitale greb skal gøre fortælling om cellen og Gestapos virke autentisk og nærværende og tage besøgende helt med ind i historien.

”Fortællingen om besættelsen er en af Museum Koldings første store perler af nye oplevelser, der med udgangspunkt i forskellige udstillingsformater og forskellige venues aktiverer lokalhistorien i Kolding. Oplevelserne skal henvende sig til flere målgrupper og tiltrække både lokalet, nationalt og internationalt”, siger direktør Rune Lindberg.

FAKTA:
Udstillingen vises fra onsdag 5. maj 2021 kl. 15.00 til søndag 22. august 2021

Åbningstider:
I bibliotekets åbningstider: https://koldingbib.dk/biblioteker
Udstillingen er lavet i samarbejde med Kolding Bibliotek.

HUSK: Mundbind og coronapas/negativ-test

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer