Der er aktiviteter for hele familien ved Østerstrand den 7. juli kl. 13.00, når LivredderPatruljen kommer på besøg. Som livredder-praktikant får børnene lov til at prøve livreddernes udstyr, og sammen med forældrene kan de melde sig til Livreddertesten, hvor de fx skal padle på et rescueboard, deltage i en redningsaktion og kaste med redningskranse.

Gode strandvaner leges ind
I de seneste 17 år har TrygFondens LivredderPatrulje rejst på kryds og tværs af Danmark hver sommer for at fortælle strandgæsterne om badesikkerhed og demonstrere, hvordan man færdes sikkert ved og i vandet.

– Badesikkerhed er et vigtigt område, og vi vil gerne involvere børn og voksne i nogle lærerige aktiviteter. I år introducerer vi Livreddertesten, hvor børnene på en sjov måde sammen med forældrene kan lege gode vaner ind og blive mere fortrolige med, hvordan man færdes sikkert ved og i vandet. Børnene kan samtidig prøve, hvordan det er at være livredder, hvor de og deres forældre får lov til at være med til opgaver, som vores livreddere udfører på strandene, fortæller René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden, og fortsætter:

– Børnene skal også svare på nogle spørgsmål, som måske kræver lidt hjælp fra mor og far, og så er det jo en god anledning til, at familierne får talt om, hvad man skal huske på, når man er på stranden.

Mød LivredderPatruljen hele sommeren

LivredderPatruljen lægger vejen forbi 50 forskellige strande i hele landet, så der er god mulighed for at møde dem flere gange i løbet af sommeren og tage Livreddertesten i flere etaper.

– De forskellige aktiviteter er inddelt efter alder, så der både er noget for de yngre og ældre børn. Alle børn, der deltager i Livreddertesten, får et livredderbevis, hvor livredderne sætter et kryds for hver gennemført øvelse. Man behøver ikke klare alle øvelser på samme dag. Man kan fortsætte en anden dag på en anden strand, hvor LivredderPatruljen er på besøg i løbet af sommeren, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, og opfordrer alle interesserede til at komme forbi og få en oplevelse med LivredderPatruljen.

LivredderPatruljen er en del af TrygFonden Kystlivrednings ca. 200 specialuddannede kystlivreddere, der passer på badegæsterne på 37 strande og havnebade i Danmark.