Kristian Stoklund gik forrest angrebsmæssigt for FHK, da årets første sejr kom i hus i en træningskamp mod Århus, som FHK besejrede med 34-32, men bysbarnet var ikke den eneste, der markerede sig. Det gjaldt også keeper Jimmi Andersen, der med flere store redninger var med til at sikre sejren.

FHK skulle mandag eftermiddag i aktion for første gang i 2021. Til opgøret var FHK uden Mishels Liaba og Emil Tellerup foruden Kristian Olsen, der er ude i længere tid med en knæskade. Liaba sad ude med en mindre skade, mens Tellerup har været ramt af corona og derfor slet ikke var til stede i hallen. Med i stedet for Liaba og Tellerup var U19-spilleren Jonas Kruse og Jimmi Andersen, der i de sidste tre kampe af 2020 var bleve fravalgt på holdkortet til fordel for for Mikkel Løvkvist.

Netop Løvkvist fik chancen i mål fra start, men bortset fra en redning på et helt frit skud, greb den unge keeper ikke rigtig chancen. Det var dog ikke kun keeperens skyld, da forsvaret ikke fik tacklet af på Århus-skytterne. Det passive forsvarsspil gjaldt dog også Århus. Især var Jakob Mikkelsen on fire i kampens indledning, og det var med til at give FHK en føring på 8-7 efter ni minutter. Det blev for meget for Århus-træner Erik Veje Rasmussen, der forlangte timeout.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Timeouten benyttede FHK til at skifte Jimmi Andersen ind i målet, og det gav straks nogle redninger, men flere gange var han også prisgivet, da forsvaret fortsat ikke fik tacklet af, men det ændrede sig som første halvleg skred frem. FHK skiftede blandt andet Nicolaj Nørager og Mads Lenbroch ind, hvilket gav et nyt taktisk aspekt, da Lenbroch lagde sig frem i et fremskudt forsvar, hvilket gjorde, at Nørager havde en tilbagetrukkent rolle på fløjen. Det udnyttede Lenbroch til at fiske bolden og score i tomt mål til 15-11 efter 18 minutter. 

Efter et par angreb uden mål tog FHK timeout og gik over til at spille syv mod seks, og det gik også fint indtil, at FHK med forhastede beslutninger og uskarpe afslutninger pludselig lukkede Århus ind i kampen igen. FHK var et hold i fuld kontrol, og havde Århus været mere koldblodige, var de kommet endnu tættere på end 19-17, som var stillingen efter de første 30 minutter.

Anden halvleg lagde Århus ud med en flot detalje, hvor de lavede et back-vip. Men i den anden ende skete der noget mindst ligeså interessant set med FHK-briller. Jonas Kruse blev kastet i ilden, og den vævre bagspiller kvitterede med at sende bolden ind bag Jens Fredsgaard i Århus-målet. Det medførte stor jubel på FHK-bænken, der tydeligt glædede sig på den unge spillers vegne.

http://adp-as.dk

Et par redninger i træk af Jimmi Andersen, og et par mål senere i den anden ende blev for meget for Århus-træner Erik Veje Rasmussen. Prompte forlangte han timeout ved stillingen 24-19. Den karismatiske træner var langtfra tilfreds med hvad han så, og krævede øget fokus, men lige lidt hjalp det. Rasmus Kier tyrede et straffekast på træværket og FHK fortsatte med at score. Det betød, at FHK kom foran 26-19 og det kunne ligne en tidlig afgørelse på opgøret.

Jimmi Andersen fortsatte med at pille glansen af Århus. Da gæsterne fik et tvivlsomt straffekast satte han lappen på Lasse Nikolajsens afslutning og det gav FHK momentum. Stillingen med 12 minutter tilbage af opgøret var 31-25, og for at få styr på spillet til den sidste del af kampen forlangte Jesper Houmark timeout, men det gav ikke pote. I stedet fik Århus reduceret til 33-31 med tre minutter igen, da FHK tog forhastede beslutninger angrebsmæssigt. Det blev for meget for Houmark, som tog konsekvensen og forlangte endnu en timeout. Timeouten fik ro på, og FHK endte med at køre en sejr hjem på 34-32, der kom i hus via skarpt angrebsspil af Kristian Stoklund og Jimmi Andersen, der tog godt fra i målet.

FHK skal spille to yderligere testkampe. Den næste er på mandag mod TMS Ringsted i thansen ARENA.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer