Klimaminister Dan Jørgensen (A) måtte denne eftermiddag se sig angrebet massivt af regeringens støtteparti, Enhedslisten. Enhedslistens politiske ordfører sendte et klart signal til statsminister Mette Frederiksen om at sætte Jørgensen ud på sidelinjen. I stedet skulle Frederiksen overtage forhandlingerne, hvis de danske klimamål skal nås. 

Så kontant var meldingen fra Enhedslistens Mai Villadsen, der netop nu taler ved et pressemøde ved Enhedslistens sommergruppemøde i København denne tirsdag. 

– Regeringen er alt for fodslæbende, nølende, gammeldags og langsom. FN’s klimapanels rapport udkom i går, og den var uhyggelig læsning. Vi er på vej mod direkte klimakaos, sagde Mai Villadsen.

– Danmark har et kæmpe ansvar. Tiden er løbet fra Dan Jørgensens klimanøl. Statsminister Mette Frederiksen må forstå alvoren og sætte sig for bordenden i forhandlingerne om, hvordan vi når vores klimamål og 70 procent reelle CO2-reduktioner, fortsatte hun.

Skæbneefterår forude for regeringen

Regeringens støtteparti ser et stormfuldt efterår forude – og et “skæbneefterår for regeringen” set med Enhedslistens briller. For der er også problemer på andre områder, blandt andet den reform af sociale ydelser, der er lagt op til i efteråret.

– Jeg frygter, at kampen om ydelserne bliver et af de helt store slagsmål i efteråret, mens vi kæmper for retfærdighed for de fattigste i Danmark. Det lyder til at regeringen forsøger at komme så billigt som muligt igennem forhandlingerne, hvilket ikke går, sagde Mai Villadsen.