En fyldt Hannerup kirke afholdt julekoncert søndag den 4. december klokken 14, for store som små, med kirkens egne kor. Korskolen, Børne- og Ungdomskoret, Voksenkoret og det til lejligheden sammensatte Julekor, alle under ledelse af organist Tanja Christiansen.

Der måtte tage ekstra klapstole i brug, så tilhørerne kunne sidde i buegangen, der leder ned til selve kirke salen, så mange var der.

Julen blev sunget ind med både nye og gamle julesalmer og sange fra salmebogen, nogle på nye melodier som AVISENs medarbejder ikke lige havde hørt før, forfriskende eller for frisk? Det må den enkelte bedømme. 

Kirken var sparsomt udsmykket, men det store juletræ var med til at understrege, at det er jul, det efterfølgende tilbud om gløgg og æbleskiver kan også medvirke til julevarme og hygge.

De fire kor sang godt både sammen og hver for sig, der var nye og rigtig gode arrangementer af de gamle kendte melodier, men også nogle der var holdt, som de plejer. Der var fællesang fra salmebogen og det udleverede papirark. 

Sognepræst Karina Dahlmann medvirkede ved læsning omkring Esajas 35, 1-6, hvilket en af eftermiddagens salmer også omhandlede. De hele sluttede med fællessalme sang til, Dejlig er Jorden.

Julen er startet i Fredericia. 

Et spørgsmål rejser sig dog på AVISENs kulturredaktion, når vi i byen og kirkerne i Fredericia har så mange gode sangere, hvorfor går man ikke sammen og samler et elitekor, hvor kun de bedste er med? Muligheden er der, hvis de forskellige interesser kan finde ud af et samarbejde om det og vupti så er Fredericia på landkortet.

Poul Rand, Julerapporter for Fredericia AVISEN, på jagt efter julen.