FJJK og Fredericia Eliteidræt er i dialog med Judo Danmark, som ønsker at placere et af sine tre regionale træningscentre i Fredericia fremover med start i 2023. Det glæder formand for Fredericia Judo & Jutsu, Lasse Hildingberg.

Det er en meget tilfreds formand, der ser frem til at arbejde med casen. Det vil helt sikkert løfte klubben – også for bredden.

Lasse Hildingberg, formand i Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub. Foto: AVISEN

– Det er en oplagt mulighed for os, der gør, at vi kan højne bredden og eliten. Det er ikke dårligt for en forening, siger formand for Fredericia Judo & Ju-Jutsu Klub, Lasse Hildingberg og uddyber:

– Det er klart en cadeau, og det er på grund af det arbejde, der er blevet udført over flere år. Vi fik en henvendelse fra landsforbundet, og tager en dialog derfra. Der er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske, men vi er nået langt.

Kan du uddybe det?

– Vi skal have afklaret økonomien i projektet, ikke fordi det er store summer, vi taler om, men der skal også den nødvendige opbakning til sådan et talentprojekt, men det mærker vi heldigvis fra Fredericia Eliteidræts side af, siger Lasse Hildingberg, der oplyser, at økonomien er cirka 25.000 kroner om året i en toårig periode.

Formanden har dog en klar målsætning om, at projektet skal fortsætte mange år frem til gavn for alle i miljøet.

– Målsætningen er at forlænge projektet. Det skal naturligvis evalueres efter halvandet år, og så tager man stilling derfra. Vi har gennem mange år haft eliteudøvere, vi tror på, at konceptet, vi kommer til at køre med i kraftcentret, vil løfte niveauet for bredden også, hvilket kun er glædeligt. Det er bredden, der bærer klubben, men eliten er nødvendig også. Blandingen af de to aspekter er med til at løfte det hele, siger Hildingberg og fortsætter:

– Dygtige udøvere gør også, at bredden har nogen at se op til. Jeg forventer, at vi får en afklaring om projektet indenfor den næste måned. Det vil gå stærkt, planen er, at vi starter op i 2023.

Rammerne er på plads

De senere år er der blev gjort meget for faciliteterne i Fredericia, og det betyder, at man er godt stillet nu.

– Vi har i dag fine faciliteter, og der er lagt meget arbejde i dem de sidste to år. Vi har et godt undergulv, nye måtter og generelt de bedste faciliteter til at kunne løfte projektet. Der er rigelig plads, så alt er som det skal være. Vi skal ikke bygge til eller andet. Det er indrettet til træningsformål, og vi er klar til at samle udøverne i Fredericia.

Selve projektet, hvad betyder det for klubben?

– Først og fremmest er det i Fredericia, man vil samle de bedste udøvere, der er omkring landsholdet, samt aspiranterne, der står til at komme ind omkring landsholdet. I vores tilfælde bliver det en hverdag i måneden, hvor de kommer til Fredericia. Her vil vi stå for træningen. Dertil kommer, at man har tilsvarende koncepter i Aarhus og Vejle. Vi sikrer, at man får noget kontinuitet, sparring og god træning. Forbundet vælger de klubber, der kan håndtere opgaven og klubber som har en talentstrategi, slutter Lasse Hildingberg.

Keld Vestergaard: Arkivfoto: AVISEN

Fredericia Eliteidræt finder det glædelig, at et nationalt forbund kigger Fredericias vej.

– Det er glædeligt og spændende, hver gang et nationalt forbund tænker Fredericias vej. Når et forbund vurderer, at de er et stort potentiale i Fredericia, hvor et stærkt talentsetup trækker, og ikke mindst, at eliten kan dryppe på bredden, når en landstræner kigger forbi en gang til to om ugen, hvor talenter, der bor i nærheden af lokalsamfundet, samtidig kan supplere. Det kan kun blive godt. Det er en anerkeldelse fra Judo Danmark af det fine arbejde, man har udført i Fredericia over tid, hvor flere er inde omkring kadetlandsholdet, som det hedder. Flere har deltaget i internationale konkurrencer. Generelt er det en god fortælling, at Judo Danmark vil etablere et kraftcenter i Fredericia, siger Keld Vestergaard.

Om konceptet
Judo Danmark afvikler fra og med 2023 tre ugentlige talenttræninger vest og øst for Storebælt. Ved disse træninger indgår landsholdskæmpere og aspiranter fra Jylland og Fyn. Træningen placeres i den almindelige klubtræning.

Med indgåelse af en evt. aftale følger en fast ugentlig national talenttræning i 50 uger om året hos FJJK, som klubbens egne udøvere kan tilgå.