Johnny Thomsen var i tirsdags tilbage i FC Fredericia-trøjen, da holdet spillede i Sydbank Pokalen mod Næsby, men hovedpersonen selv afviser, at der er et comeback på topniveau opsejling.

Johnny Thomsen indstillede karrieren på topniveau sidste sommer efter i en årrække at have tørnet ud for Randers FC. Forinden tog karrieren fart i FC Fredericia, som han skiftede ud med SønderjyskE tilbage i vinteren 2006. I SønderjyskE steg Thomsen i graderne, og udviklede sig yderligere, hvilket kulminerede med et skifte til FCK i sommeren 2011, men det blev kun til en halv sæson i hovedstadsklubben.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Efterfølgende skiftede Thomsen til Randers, som han spillede for frem til sommeren 2020, hvor han havde kontraktudløb med kronjyderne. Efterfølgende har Johnny Thomsen spillet hyggebold i barndomsklubben Fredericia KFUM, men så blev der brug for Thomsen i FC Fredericias pokalkamp mod Næsby. 

– Det er lang tid siden sidst, så det var en fin lille sløjfe at binde på karrieren. Jeg havde ikke set den komme, men det var fedt og en vanvittig kamp. Jeg har prøvet en del, men det her er noget af det vildeste, siger Johnny Thomsen og kommer ind på, hvordan det kom i stand:

– Stig (FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, red.) spurgte fordi de er presset på mandskabet. Han vidste jeg havde spillet Serie 3 og spillet 5-6 kampe på et års tid, så det var åbenbart nok til at blive udtaget, siger Thomsen, som ikke regner med at gøre comeback på topplan:

– Det er det man vil kalde en enlig svale, det var fedt at hjælpe holdet og få  videre det.

Johnny Thomsen har prøvet en del i karrieren. Alt lige fra oprykning til Superligaen, pokalfinale og Europa Cup, men oplevelsen i Næsby skilte sig ud. Den ordinære kamp kamp endte 0-0, men i den forlængede spilletid kom FC Fredericia bagud 2-0. Fredericianerne fik udlignet til 2-2, men så kom Næsby foran igen inden, at FC Fredericia i kampens allersidste aktion fik straffespark og udlignede til 3-3 og vandt i den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

– Det var en rigtig pokalkamp. Det var fedt, og tilskuerne fik en god oplevelse, siger han med et smil.

I den forlængede spilletid blev Thomsen presset enkelte gange, og han fortæller, at bentøjet var godt brugt efterfølgende.

Jeg er glad for, at jeg ikke skulle sparke straffe, da jeg havde svært ved at komme op til pletten, siger Thomsen og fortæller, at planen var han skulle starte inde:

– Men at den skulle gå i forlænget spilletid og nå op på 120 minutter var hverken min eller trænerens plan, siger Johnny Thomsen.

Den rutinerede forsvarsspiller blev røg ud i flere dueller i overtiden, hvor FC Fredericia slap tøjlerne mere end i den ordinære kamp, og det kunne Thomsen godt mærke.

– Jeg kunne mærke, at de ikke skulle bolden om bag mig, så havde jeg ikke hentet den. Jeg brugte min rutine, og det gik heldigvis okay de fleste af gangene, men jeg kan godt mærke, at jeg ikke er 18 år mere, slutter Johnny Thomsen.