Coronatiden er ved at være fordrevet i forhold til butiksåbninger og der er liv i gaderne igen, men hvordan har tiden været for de lokale? Det har vi spurgt Jesper Juul Madsen fra De Meza om.

“Det har været helt forfærdelig, vi var jo lige åbnet. Til at starte med tænkte man, hold da op. Man var nervøs for sin fremtid og de andres også. Heldigvis kom hjælpepakkerne. De hjalp os. Det har været en spændende, interessant og skræmmende oplevelse. Nogle dage har været gode og nogle har været dårlige. Tøj er ligegyldigt i sådan en tid, det er mere fødevarer og toiletpapir,” siger Jesper Juul Madsen med alvor i blikket og fortsætter:

“Heldigvis skete der noget lørdag i påsken. Mange bakkede op, købte gavekort og kom forbi. Men det har været en meget mærkelig tid, og på ingen måde, som vi plejer at se verden eller slå dørene op. Jeg er sikker på, at det har været en overlevelseskamp for mange i vores branche.” 

Hvad med de mange tiltag, som kommunen og en række organisationer har sat i gang? 

“Vi har ikke set effekten af dem endnu, eller sagt på en anden måde, vi har umiddelbart ikke mærket de gode tiltag, men alt kan bruges i denne tid, så vi er da taknemmelig for de ting, som man gør for at hjælpe detailhandlen.” 

Hvad med jeres leverandører og samarbejdspartnere, hvad har de sagt?

“Jeg har jo næsten ikke hørt fra dem. Mange er blevet sendt hjem på de forskellige hjælpepakker. Det betyder også, at man har gået dage uden at tale med de mennesker, man normalt samarbejder med. Det har været underligt, og jeg har da til til tider følt mig som en huleboer. Jeg måtte næsten rulle vinduet ned, når jeg kørte hjem fra arbejde for at råbe ud til verden.” 

Kan I mærke, at det er mere liv nu?

“Ja, det kan vi da, men det går stille og roligt. Nu har vi også en række andre udfordringer med produktionerne, som ikke kan nå frem til os, men på den anden side, så har vores leverandører mange varer, så det er bare at finde de rigtige, der matcher vores kunder.” 

Se også filmen her, hvor Jesper viser rundt i butikken.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer