VEJRET. Fredag den 18. juli har DMI udsendt et varsel om kraftige lokale byger med skybrud og risiko for torden over flere dele af landet.
Varslet gælder Vest-, Midt- og Sønderjylland samt hele Fyn. Derudover er der en øget risiko for kraftige byger med skybrud og torden i Vest- og Nordsjælland, Himmerland, Skanderborg og Århus NV.
Selvom mange steder oplever sol og næsten skyfri himmel, vil der i løbet af dagen kunne dannes kraftige lokale byger med risiko for både torden og skybrud. DMI oplyser, at enkelte byger kan være så intense, at der kan falde mellem 15 og 25 mm regn på blot en halv time – enkelte steder helt op til 30-35 mm på samme korte tid. Dermed er risikoen for skybrud, eller endda dobbelt skybrud, ganske betydelig.
Ifølge DMI defineres et skybrud ved mindst 15 mm nedbør inden for 30 minutter.
Årsagen til de kraftige byger er en ustabil og meget fugtig atmosfære over landet. Der hersker dog usikkerhed om, præcis hvor bygerne vil opstå, og hvor voldsomme de bliver. Derfor opfordrer DMI til ekstra opmærksomhed, især hvis man befinder sig i områderne omfattet af varslet.
UDDANNELSE. Når man træder ind ad døren hos EUC Lillebælt i Erritsø, mødes man af en ganske særlig lyd. Her står tonerne fra værktøj og maskiner i skøn forening med metallernes dybe klang. Herinde, bag skolens ellers så upåfaldende facade, formes fremtiden bogstaveligt talt af unge mennesker med mod på livet, og hænder der elsker at skabe.
I midten af det hele står Mogens Andersen, uddannelsesleder med en fortid som smed, underviser og produktionsteknolog. Når han taler om sit fag, sker det med en varme, der kunne smelte stål.
»Jeg er faktisk uddannet smed selv, og har været i industrien. Det her sted handler for mig om at skabe rammer, hvor undervisere har de allerbedste betingelser for at give eleverne den bedste undervisning,« siger han, mens han med rolige skridt bevæger sig gennem værkstedet.
Når eleverne begynder på Grundforløb 2, træder de direkte ind i en verden af stål, svejsning og avanceret teknologi. For Mogens handler det om at give dem et fundament af håndværk, faglighed og præcision.
»De lærer grundprincipperne inden for smedefaget, forskellige bearbejdningsmetoder, svejseprocesser og hvordan man arbejder med stål og stålkonstruktioner,« fortæller han, mens han peger på en svejsekabine, hvor tre af branchens vigtigste svejsemetoder, TIG, MAG og elektrode, indøves.
En typisk skoledag er en balancegang mellem teori og praksis. Mogens fortæller, at teorien foregår i et klasselokale med fokus på fagteknisk tegning og forståelse. Her sidder eleverne og tegner 3D-tegninger på computer, og lærer hvordan man får en firkant til at blive rund.
»Og derefter går de ud i værkstedet, hvor tegningen bliver til virkelighed.«
Han stopper op og tager fat om et metalemne, løfter det let og viser frem, som var det et lille mesterværk.
»Når de afslutter Grundforløb 2, skal de op til en prøve. Vi har bygget prøven op, så den minder om svendeprøven. Det betyder, at når de når dertil, har de prøvet det før og føler sig mere sikre.«
Men EUC Lillebælt er mere end maskiner og prøver. Her er plads til at drømme og rum til at udvikle sig, fortæller Mogens, mens han går hen mod en gruppe billeder, skolens helt egen »wall of fame«, der hænger på gangen udenfor værkstedet. Her hænger elevernes portrætter efter de har bestået svendeprøven. Et bevis på, at deres historie er blevet en del af skolens fortælling.
»Det handler om at fejre det. Det er vigtigt, at eleverne mærker, at det de gør her, betyder noget.«
For Mogens handler smedefaget ligeledes om at skabe og om en gnist, der aldrig slukkes.
»Mange tror stadig, at smedefaget handler om store hamre og hårdt fysisk arbejde. Men teknologien har ændret alt. Vi arbejder med præcision og detaljer, som betyder, at du ikke behøver svinge en hammer hele dagen. Alt passer meget bedre i dag.«
Han viser hen mod en avanceret fiberlaserskærer, der kan skære med så stor præcision, at emnerne efterfølgende kan sættes sammen uden yderligere bearbejdning.
»Det er kun fantasien, der sætter grænsen.«
Mogens Andersen ved godt, at smedefaget stadig kæmper med gamle fordomme, men virkeligheden i Erritsø ser anderledes ud. Her er maskiner, robotter, laserskærere og kreative processer blevet hverdag. Her handler det om at forme noget med hænderne, som samtidig er funktionelt og smukt.
»Hvis man elsker at skabe, hvis man kan lide at gå fra råmaterialer til en konstruktion, der rent faktisk kan bruges, så passer man perfekt ind her,« siger han begejstret og understreger, at det gælder alle – uanset hvem man er.
Men Grundforløb 2 handler om mere end kun det, der foregår her og nu. Det handler i lige så høj grad om at åbne dørene til fremtiden, og for Mogens ligger stoltheden da også i at skabe muligheder, der rækker langt ud over skoletiden. Han fortæller, at eleverne allerede på gangene på EUC Lillebælt kan se konkrete eksempler på, hvor mange muligheder uddannelsen fører med sig. Her hænger små fortællinger og billeder på væggene, der viser tidligere elevers rejse gennem uddannelsen – fra smed til produktionsteknolog, maskinmester eller ingeniør. Det er små, levende vidnesbyrd, som han ivrigt peger hen imod, mens han siger:
»Med en smedeuddannelse i bagagen åbner der sig mange flere veje. Du kan blive maskinmester, produktionsteknolog eller ingeniør. Der findes nærmest ikke en begrænsning.«
Imens er den internationale dimension er heller ikke glemt hos EUC Lillebælt. Hvert år rejser eleverne til Island på et Erasmus-projekt, hvor de lærer, at gode smede også kan være kreative uden avancerede maskiner. Turen betyder noget særligt for elevernes faglige og personlige udvikling. Den lærer dem at sætte pris på, hvad de har til rådighed hjemme i Danmark, og hvor vigtigt det er at kunne tænke nyt, når mulighederne ikke er så store.
»Vi har alt hernede, mens de må være mere opfindsomme deroppe. Det giver et godt perspektiv,« siger Mogens Andersen, der forklarer, at denne udveksling mellem Island og Danmark skaber gode venskaber og en international bevidsthed, som eleverne tager med sig videre ud i livet.
Han understreger også, at Grundforløb 2 handler om de mennesker, der tager uddannelsen, og om deres personlige drømme. På skolen bruger man derfor også god tid på at finde lige dét sted, hvor hver enkelt elev kan blomstre og udfolde hele sit potentiale.
»Vi bruger meget energi på at finde den rigtige læreplads til eleverne. Når det lykkes, kan man se stoltheden lyse ud af dem,« siger Mogens Andersen. Når eleverne har skrevet under på en lærepladskontrakt, fejres det derfor også helt særligt her på skolen. Eleverne får overrakt deres helt eget skydelære, som de kan tage med sig ud i arbejdslivet, og som for altid minder dem om, hvor deres rejse begyndte.
Lige dét øjeblik, hvor eleverne står med kontrakten i hånden, er noget af det, der rammer Mogens dybest. For ham er smedeuddannelsen nemlig langt mere end blot et arbejde. Det er det han brænder for, og han er tydeligt berørt, når han fortæller om de øjeblikke, hvor eleverne lykkes mod alle odds.
»Den største glæde er at se vores elever lykkes. Når den elev ingen troede på, pludselig står med en underskrevet lærepladskontrakt, så giver det hele mening. Det er dét, der gør arbejdet fantastisk.«
Af den grund har Mogens Andersen også et klart råd til dem, der stadig tøver. Han oplever, at mange unge holder sig tilbage, enten fordi de tvivler på sig selv eller stadig hænger fast i forældede forestillinger om smedefaget. Derfor er hans opfordring enkel og klar:
»Kom op og se det med egne øjne. Prøv det af. Det er aldrig spildt at tage et grundforløb 2. Tværtimod.«
For, som han slutter, med et roligt smil og et fast blik:
»Det her er ikke bare at tage en smedeuddannelse og komme ud og skabe noget. Man åbner faktisk dørene til alt muligt andet.«
Hvis man har fået lyst til at opleve smedefaget med egne øjne, så er der stadig mulighed for at tilmelde sig Grundforløb 2 hos EUC Lillebælt. Næste hold starter den 4. august 2025, og tilmeldingsfristen er samme dag.
SAMFUND. Danskerne kan nu se frem til endnu flere lys i lagkagen. En ny opgørelse fra ATP viser nemlig, at den gennemsnitlige levetid for danskerne stiger igen, og især de danske mænd har taget et opsigtsvækkende spring.
På blot ét år er levetiden for en 67-årig dansk mand steget med hele fem måneder. Det er den største stigning i 15 år. Kvinderne oplever også en fremgang, men den er mere beskeden med en stigning på 2,6 måneder.
»En stigning på næsten et halvt år i forventet levetid for danske mænd er rigtig meget. Det er kun anden gang inden for de seneste 30 år, at levetiden for mænd er steget så meget på et enkelt år,« siger Camilla Fredsgaard Larsen, ansvarshavende aktuar i ATP.
Hun understreger dog, at kvinder stadig lever længere end mænd – en tendens der ikke har ændret sig gennem de mange år, hvor ATP har lavet beregningerne.
»Mændene tager det store spring fremad denne gang, men kvinderne lever fortsat længst. Sådan har det været, siden vi begyndte at måle på det her område, og det gælder generelt over hele verden,« lyder det fra Camilla Fredsgaard Larsen.
Ifølge ATP’s beregninger kan en dansk kvinde på 67 år nu forvente at leve til 86,7 år, mens en mand på samme alder gennemsnitligt bliver 84,2 år.
Ser man ud over landets grænser, er der dog fortsat plads til forbedring. Svenskerne og nordmændene lever stadig cirka ét år længere end danskerne, uanset køn.
Efter to år med faldende levetider i forbindelse med corona-pandemien er Danmark nu tilbage på niveau med tallene før pandemien. Men udviklingen går langsommere i dag end tidligere.
»De forhøjede levetider, vi i ATP regner med at se år for år, udeblev under pandemien. Og i dag går det langsommere med at øge levetiden end for 10 år siden, men vi er ikke færdige med at blive ældre,« siger Camilla Fredsgaard Larsen.
Forklaringen på, at vi lever længere, skal findes i vores sundere levevis og i den medicinske udvikling, som ifølge ATP’s beregninger også vil give endnu flere leveår i fremtiden. Således forventes en 67-årig kvinde på længere sigt at kunne blive næsten 89 år gammel – og det samme gælder for mændene.
»Vi lever sundere, og lægevidenskaben bliver stadigt dygtigere. Det er de overordnede forklaringer på, at vi som mennesker simpelthen lever længere og længere, og den udvikling regner vi med fortsætter i Danmark,« siger Camilla Fredsgaard Larsen.
ATP’s levetidsmodel bygger på data fra næsten alle danskere gennem ATP Livslang Pension samt data fra 17 andre lande.
ÆLDRE. Fredericia Kommune har skåret markant i udgifterne til ældreplejen de seneste fem år, og kommunen ligger nu blandt de fem kommuner i landet, der har foretaget de største besparelser. Det viser en ny analyse fra fagforbundet FOA, baseret på kommunernes egne regnskaber fra 2019 til 2024.
I Fredericia er udgiften pr. ældre borger over 80 år faldet med hele 21,2 procent i perioden 2019 til 2024. I kroner betyder det, at kommunen i dag bruger 170.691 kroner pr. ældre om året. Til sammenligning er udgifterne på landsplan i gennemsnit faldet med omkring 10 procent fra 195.338 kroner i 2019 til 175.298 kroner i 2024.
Når man ser på nabokommunerne, ligger Fredericia dog stadig relativt højt i forhold til penge brugt på ældreområdet. Billund Kommune bruger flest penge i Trekantområdet med 184.674 kr., mens Middelfart og Vejle ligger lavest med henholdsvis 148.889 kr. og 146.939 kr. Kolding Kommune bruger 165.751 kr., Vejen 163.482 kr., mens Haderslev Kommune bruger 160.500 kr.
Selvom Fredericia altså fortsat bruger flere penge på ældreområdet end mange af sine nabokommuner, er udviklingen en del af en landsdækkende tendens, som vækker bekymring hos fagforbundet FOA. Formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA, Tanja Nielsen, påpeger, at de store besparelser på ældreområdet, som ses flere steder i landet, uundgåeligt påvirker kvaliteten i plejen.
»Rigtig velfærd kan ikke måles i penge. Det handler også om så meget andet. Men så store forskelle kan man simpelthen ikke ignorere. Det er klart, at man ikke kan levere den samme kvalitet i plejen til de ældre for en hel tredjedel mindre. De her tal er bekymrende,« siger hun.
FOA-formanden undrer sig over, hvordan kommunerne kan spare så meget på ældreområdet, når staten gennem flere år har sikret, at kommunerne kompenseres økonomisk for det stigende antal ældre.
»Der kan sikkert være flere forklaringer på, at udgifterne pr. ældre på den måde magisk er faldet, men jeg skal hilse fra FOA’s medlemmer og sige, at det ikke er fordi de svageste ældre pludselig er blevet mindre plejetrængende de seneste fem år. Tværtimod,« understreger Tanja Nielsen.
Hun opfordrer samtidig vælgerne til at holde politikerne op på deres prioriteringer, når kommunalvalget nærmer sig.
»Der er kun et par måneder til vi skal ned og stemme om, hvem der skal sidde i byrådene og kommunalbestyrelserne. Jeg synes pludselig, der er meget mere at tale om, for en stærk og værdig ældrepleje bør være en mærkesag i alle landets 98 kommuner,« siger Tanja Nielsen.
Tallene fra analysen er beregnet ud fra kommunernes egne indberetninger til Danmarks Statistik og præsenteret i faste priser for 2024.
VEJRET. Efter nogle dage med skiftende vejrforhold er sommeren nu på vej tilbage med solskin og varme temperaturer.
Ifølge DMI bevæger et lavtryk over Polen sig torsdag mod syd og svækkes gradvist. En tilhørende frontzone betyder dog, at især den sydlige del af landet vil starte dagen med skyer og stedvis lidt regn eller spredte byger.
Men i løbet af torsdagen vil vejret hurtigt klare op nordfra. Varm luft strømmer ned over landet fra Sverige og giver eftermiddagsvarme på mellem 22 og 27 grader – med Nordjylland som det varmeste sted. I løbet af eftermiddagen og aftenen kan der dog lokalt forekomme enkelte byger, eventuelt med torden, mens man i det nordjyske slipper helt uden regn.
Weekend med ægte sommervarme
Fredag, lørdag og søndag står solen for alvor på programmet med ægte sommervarme over hele landet. Alle tre dage forventes temperaturer på over 25 grader, og kun ganske få steder kan eftermiddagsvarmen udløse lokale byger.
Dermed er det perfekte betingelser for strandture, grillarrangementer og andre udendørs aktiviteter i sommerlandet.
POLITIK. For nøjagtigt et år siden satte Niels Flemming Hansen for første gang sine ben i Europa-Parlamentet som nyvalgt medlem af den store konservative EPP-gruppe. Med et solidt blik for de små og mellemstore virksomheder satte han sig straks i centrum af det politiske maskinrum i Bruxelles, og han har ikke sænket tempoet siden.
»Det har været et travlt, men utroligt spændende år,« siger Niels Flemming Hansen, der allerede har fundet sin plads som næstformand i SME Europe, formand for SME Circle og medformand i SME Intergroup.
Opgaven har fra begyndelsen været klar: at sikre bedre vilkår og en stærkere stemme til Europas små og mellemstore virksomheder. Et mål, som ifølge Hansen kræver vedvarende fokus og samarbejde på tværs af politiske grupperinger.
»Det handler om at finde fælles fodslag. Vi samler parlamentsmedlemmer fra alle hjørner af Europa, og selv om vi ofte er politisk uenige, så deler vi alle en fælles ambition om at styrke små virksomheder. Det er afgørende for Europas fremtid,« lyder det fra Hansen.
Han har samtidig kastet sig over komplekse forhandlinger som rapporteur for EPP om InvestEU-programmet i ITRE-udvalget, der skal sikre investeringer i innovation, vækst og grøn omstilling på tværs af medlemslandene.
»Det har været en fascinerende og udfordrende opgave at forhandle en stærk og brugbar udtalelse igennem, og jeg glæder mig allerede til at fortsætte arbejdet efter sommerferien,« siger Hansen.
På den mere overordnede europæiske dagsorden har Hansen bidraget til, at forsvarspolitikken nu også retter blikket mod Europas nordlige grænser, herunder Arktis.
»Det er vigtigt, at vi ikke glemmer, hvor afgørende vores nordlige grænser er for Europas samlede sikkerhed. Det glæder mig, at vi har fået dette på dagsordenen.«
Selvom hverdagen i Bruxelles ofte er hektisk, værdsætter Hansen tiden hjemme i Danmark, hvor han kobler af med familien, morgenbadeture fra badebroen og verdenssituationen diskuteret over en kop kaffe.
»Det giver energi til arbejdet,« understreger han.
Men trods succesen og det første års mange milepæle, understreger Niels Flemming Hansen, at der stadig er meget at gøre:
»Vi skal fortsat arbejde målrettet for et stærkere forsvar, sikre Europas energiuafhængighed, hjælpe SMV’erne og skubbe på den grønne omstilling. Jeg er mere end klar til at fortsætte kampen.«
Han takker afslutningsvis sine vælgere for opbakningen:
»Uden den kunne jeg ikke stå så stærkt i Bruxelles.«
KRIMI. Den 43-årige kvinde fra Vejle, som tirsdag aften blev anholdt efter en længere biljagt, er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger.
Det oplyser Sydøstjyllands Politi på det sociale medie X.
»Kvinden er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Hun har kæret rettens afgørelse,« skriver politiet.
Kvinden blev tirsdag aften forsøgt stoppet af en patrulje i Vejle, men nægtede at standse. I stedet udviklede det sig til en hektisk eftersættelse, som først sluttede ved Bredsten, hvor kvinden blev anholdt.
Hun er sigtet for en række forhold, herunder fareforvoldelse, tyveri af bilen samt kørsel uden førerret.
Kvinden har kæret rettens afgørelse om varetægtsfængsling, og det betyder, at landsretten nu skal tage stilling til, om fængslingen skal opretholdes.
Politiet har endnu ikke frigivet nærmere detaljer om sagen eller kvindens mulige motiv.
KRIMI. En 43-årig kvinde fra Vejle fremstilles onsdag klokken 13.00 i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Kvinden blev tirsdag aften anholdt efter en længere og hektisk biljagt, som startede i Vejle og først sluttede ved Bredsten.
Det oplyser Sydøstjyllands Politi på det sociale medie X.
Den 43-årige kvinde er sigtet for flere forhold. Blandt andet fareforvoldelse, kørsel uden førerret samt tyveri af en bil.
Ifølge politiet blev kvinden forsøgt standset af en patrulje i Vejle, men valgte i stedet at flygte. Politiet satte efter hende, og efter en intens eftersættelse lykkedes det politiet at standse bilen i området omkring Bredsten, hvor kvinden blev anholdt.
Politiet ønsker foreløbigt ikke at komme nærmere ind på detaljerne omkring anholdelsen eller kvindens motiv.
En 43-årig kvinde fra Vejle bliver kl. 13 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Hun blev anholdt i går aftes efter en eftersættelse fra Vejle til Bredsten.
— Sydøstjyllands Politi (@SydOjylPoliti) July 16, 2025
POLITIK. Endnu en sag om naturhærværk har ramt Kolding Kommune. Denne gang har ukendte gerningspersoner tømt en sø for vand, hvilket har fået kommunen til at anmelde forholdet til politiet.
Den nye hændelse får nu SF’s retsordfører Karina Lorentzen til igen at efterlyse yderligere politiske initiativer, som skal sætte en stopper for gentagne tilfælde af hærværk mod naturen.
»Jeg kan ikke forstå, at med al den omtale, der har været af naturhærværkssager, at folk ikke snart forstår, at de ikke bare kan skalte og valte med naturen og ødelægge den,« siger Karina Lorentzen.
Tidligere på året gennemførte Folketinget strafskærpelser på området. Ifølge Karina Lorentzen lykkedes SF dengang med at få hævet bødestraffen til det dobbelte og samtidig sikre muligheden for fængselsstraf i særligt grove tilfælde. Alligevel mener hun, at den nye sag i Kolding viser, at de hidtidige tiltag ikke er tilstrækkelige.
»Det er godt, der sker lidt med straffen, men jeg tror ikke, skærpelserne er høje nok. Vi ønskede en straframme på fem år, men lykkedes ikke med det. Det arbejder vi stadig for, og så ønsker vi, at når vi forhandler politiforlig efter ferien, at efterforskningen styrkes med en særlig enhed i politiet, samt at kommunerne have lov at uddele bøderne selv,« siger hun.
SF ønsker derfor flere initiativer, der skal sikre en større konsekvens for overtrædelser af naturbeskyttelsesloven.
»Vi skal have mere respekt for naturen, og det kræver, at der er en konsekvens. Derfor skal der bygges flere initiativer oven på de strafskærpelser, vi har aftalt på området,« slutter Karina Lorentzen.
Kolding Kommune har endnu ikke kommenteret sagen yderligere, mens politiet nu skal undersøge omstændighederne nærmere.
EVENTS. Mandag formiddag den 21. juli lyder startskuddet til en af sommerens største maritime begivenheder, når 55 historiske skibe fra fem lande deltager i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe. I løbet af ugen vil sejladsen besøge Vejle, Middelfart, Assens, Faaborg, Marstal og Svendborg, hvor tusindvis af nysgerrige tilskuere ventes at møde op for at opleve skibene tæt på.
Fyn Rundt har i år tiltrukket omkring 600 medsejlere, som alle skal sejle den traditionsrige kapsejlads med fokus på venskabelighed og bevaring af maritime traditioner. Blandt feltets deltagere er både klassiske veteraner og nyrenoverede fartøjer, der hver især fortæller deres egen unikke historie.
En særlig opmærksomhed retter sig i år mod den 120-årige skonnert Fionia fra Middelfart, som efter en omfattende renovering står skarp og klar ved sin nye faste plads ud for den globale, danske koncern USTC’s hovedsæde på havnen i Middelfart. Alt renoveringsarbejde er foretaget med respekt for skibets oprindelige karakter, og Fionia deltager for 12. gang i kapsejladsen under skipper Allan Lundgaard fra Rudkøbing.
Også det schweizisk-flagede fartøj Emma, med hjemmehavn i Ærøskøbing, sejler med for første gang. Emma er en moderne replika inspireret af amerikanske kystfiskerskonnert fra slutningen af 1800-tallet, bygget i Sillerslev på Mors og leveret for cirka fem år siden.
Sejladsens største skib bliver tremasteren Northern Grace fra Aarhus. Den blev bygget i 1942 på det anerkendte Ring-Andersens Værft i Svendborg, hvor den også for nylig har gennemgået en større renovering.
Starten går fra Vejle, hvorefter sejlskibene sætter kurs mod Middelfart, Assens, Faaborg og Marstal. Fredag den 25. juli ankommer flåden til Svendborg, hvor kapsejladsen afsluttes med en præmiefest i Rundbuehallen.
Undervejs vil sejlskibene kunne opleves fra mange udsigtspunkter, ikke mindst fredag, hvor ruten går øst ind i Svendborgsund og derfor giver flot udsyn fra Rudkøbing, Langelandsbroen, Troense og Christiansminde.
Stævneleder Jan Jay Brun Jensen fra Svendborg fortæller, at mange af skibene har charter-gæster med ombord, og tilføjer, at arrangementet er tæt på udsolgt.
POLITIK. For nøjagtigt et år siden satte Niels Flemming Hansen for første gang sine ben i Europa-Parlamentet som nyvalgt medlem af den store konservative...
KRIMI. Den 43-årige kvinde fra Vejle, som tirsdag aften blev anholdt efter en længere biljagt, er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger.
Det oplyser...
KRIMI. En 43-årig kvinde fra Vejle fremstilles onsdag klokken 13.00 i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Kvinden blev tirsdag aften anholdt efter en længere...
POLITIK. Endnu en sag om naturhærværk har ramt Kolding Kommune. Denne gang har ukendte gerningspersoner tømt en sø for vand, hvilket har fået kommunen...
EVENTS. Mandag formiddag den 21. juli lyder startskuddet til en af sommerens største maritime begivenheder, når 55 historiske skibe fra fem lande deltager i...