Næstekærlighed er omsorg for andre mennesker og det at føle sig ansvarlig for ethvert medmenneskes velfærd uden hensyn til om de er rig eller fattig. Der er hverken stemmer eller annoncekroner i medmenneskelighed.

Faktum er, at der er en stor gruppe borgere i Fredericia, der ikke bliver behandlet særligt pænt af Fredericia Kommune. Når disse personer henvender sig til Fredericia Avisen, bliver deres sager gransket særligt grundigt. Hvis det viser sig, at de har ret i deres anklager overfor kommunen, bliver artiklen skrevet. Det er uden forbehold.

Ja..det er sur røv overfor den person eller politiker på kommunen, der bliver “hængt” ud på Fredericia Avisen. Men tro mig kære læser, ingen artikler er grebet ud af den blå luft. Alt kan dokumenteres til mindste detalje. Ikke en eneste klage har der været på den faglige del på avisen. Så har vi det på plads!

Det er få mennesker der gider at være talerør for de svageste grupper i Fredericia. Men det gider Fredericia Avisen godt.

Hvis du vidste, hvor store menneskelige omkostninger det har overfor den borger, der bliver trynet af kommunen, ville man nok slappe af med de dumsmarte kommentarer på Facebook.

Fredericia er en skøn by, men det hjælper ikke, at kommunen har en skyggeside, som man ikke vil have frem i dagens lys. Negativ omtale skal ties ihjel for enhver pris. Vælger man at skrive om det – kan man være helt sikker på, at man er i “bad standing” fra kommunens side.

Da jeg blev bekendt med omfanget af alvorlige sager i kommunen, fik jeg et møde med borgmester Jacob Bjerregaard, byrådsmedlem Ole Steen Hansen samt vækstdirektør Louise Thule Christensen. På mødet fremlagde jeg, at der var så mange sager i Fredericia, hvor borgerne har ret i deres kritik, at man faktisk kunne skrive en kritisk artikel om dagen! Men hvorfor ikke stoppe det? Hvorfor skal Fredericia stå model til en masse kritisk og dårlig omtale..det får jo ikke folk til at flytte til kommunen?

Efter en times snak frem og tilbage var konklusionen fra kommunen: Vi ved godt, at der er ca. 50 borgere i kommunen, der er negative, men vi har valgt at ignorer dem!!

En noget hjerteløs udmelding fra kommunen.

Vi snakker altså om skatteborgere, der bor i kommunen, men som har været så uheldigt at blive udsat for sygdom. De bliver udsat for kommunale kassetænkning og har mærket systemet fra den værste side. Helt urimelige og umenneskelige krav, hvor de bliver presset ud i ting, som ingen vegne fører. Flere af vores fredericianske medborgere har været parkeret på en hylde i årevis. En parkering, der har gjort dem meget mere syge, end da de første gang fik kontakt med kommunen.

Et samfund skal som bekendt kendes på den måde, som det behandler sine svageste. Et velfærdssamfund giver ingen mening, hvis velfærden kun er for de velbjærgede.

Derfor vil Fredericia Avisen også i fremtiden være kritisk overfor vores folkevalgte, hvor vi vil huske dem på, at ingen kæde er stærkere end det svageste led.

Med venlig Hilsen

Palle Hansen

Ansvarlig redaktør for Fredericia Avisen.