Fredericia Realskole har i dette års udgave af Ultra Skolepokalen klaret sig godt. Faktisk er det 25 år siden, at holdet sidst præsterede at komme helt frem til kredsfinalen. Kredsfinalen spillede de torsdag formiddag, hvor modstandere var Hjalleseskolen, som på to sene scoringer vandt 3-1 over Realskolen.

Fredericia Realskoles hold består primært af en del spillere fra FC Ungdom tilsat nogle fra MG&BK i Middelfart, og det er derfor skoleelever, der er vant til at spille på et vist niveau, men modstanderen fra Hjallese var på forhånd udpeget til at blive en stor mundfuld. Snakken gik på, at der på holdet var flere spillere fra OB’s ungdomsafdeling, og fra start blev det klart. Hjalleseskolen tog teten, og allerede efter tre minutter kom de i front.

Derefter kunne korthuset hurtigt falde sammen, men det skete ikke. Realskolen stod standhaftigt imod, og bortset fra en gang, hvor Hjalleskolen ramte overliggeren en enkelt gang, holdt de fynboerne fra chancer på trods af, at de havde klart mest af boldbesiddelsen.

Til lejligheden havde både 7. og 9. klasser fra Fredericia Realskole fået fri, ligesom flere forældre og bedsteforældre var på lægterne og bakke op om Realskole-eleverne. De fik noget at varme sig på i decemberkulden, da den fredericianske privatskole fik udlignet til 1-1 kort før pausefløjtet.

Der blev jublet over udligningen til 1-1, der dog ikke kunne bruges til noget i sidste ende, da Realskolen tabte 3-1. Foto: AVISEN

I anden halvleg gentog billedet sig. Hjalleskolen var igen mest i boldbesiddelse, men de kunne ikke komme frem til åbne chancer. Realskolen forsøgte sig med omstillinger, men i de fleste tilfælde blev det læst af Hjalleseskolens høje midterforsvarer, der ligner en, som har fået rigeligt med havregryn og allerede er granvoksen at se på højdemæssigt.

To gange i slutfasen af opgøret lykkedes det imidlertid Fredericia Realskole at få tilspillet sig chancer, og begge gange var det situationer, hvor en en spiller fra Realskolen kom alene igennem mod Hjalleseskolens målmand, der begge gange reddede forsøget. I de døende minutter slog Hjalleseskolen til og bragte sig foran 2-1, og da Realskolen satsede alt, så endte fynboerne med at vinde opgøret 3-1 og sendte dermed Fredericia Realskolen ud af dette års Ultra Skolepokalturnering.

– Det er skuffende vi røg ud. Man kunne godt tænke sig til mål og kvartfinalen i den landsdækkende turnering, så det er virkelig træls, siger Rune Møller, der går i 9. klasse på Fredericia Realskole.

Udover skuffelsen mod Hjalleskolen har det været en stor oplevelse for holdet.

– Det har været mega fedt, og en oplevelse at få lov til at spille mod en masse af skoler, hvor vi har vist, hvad vi kan, siger Rune Møller.

Fredericia Realskole har ikke nået så langt i skolefodboldturneringen i 25 år, og derfor betyder det noget for Rune Møller og skolekammeraterne at have ydet den bedrift.

– Det er en fed følelse at vide vi er nået så langt, når det ikke er lykkedes i mange år, slutter Rune Møller.