Den prisvindende og eftertragtede musicalsucces COME FROM AWAY får danmarkspremiere på Fredericia Musicalteater, og i dag løftes sløret for castet, der rummer både etablerede musicalnavne og nye talenter. COME FROM AWAY er baseret på den virkelige historie om 7000 flypassagerer, der måtte nødlande i den lille by Gander i det nordlige Canada efter angrebet på Twin Towers den 11. september 2001. Musicalen fortæller den rørende, hjertevarme og underholdende historie om, hvordan byens indbyggere tog imod de nytilkomne, der næsten fordoblede indbyggertallet, med åbne arme. Forestillingen har premiere den 21. oktober.

Etablerede musicalnavne og nye talenter skal dække 90 roller


Castet i COME FROM AWAY består af 16 personer, der tilsammen skal spille 90 roller! Og vi byder på både etablerede danske musicalnavne og nye upcoming talenter. På rollelisten står blandt andet den dobbelte-reumertvinder – og lokalkendte – Lars Mølsted, skuespiller Mads Æbeløe Nielsen, der også står bag musicalsucceserne ”Seebach” og ”Shu·bi·dua – The Musical”, revyforfatter Christian Damsgaard, grand prix-sanger Jean Michel og mange flere. Foruden de etablerede navne har teatret også fire af de talentfulde studerende fra Musicalakademiet i Fredericia med på scenen. Se hele castet i vedhæftede oversigt.

En virkelig historie – med virkelige mennesker

Angrebet på Twin Towers resonerede verden over, og fik også direkte indflydelse på livet i et lille ø-samfund ud for Canadas kyst, hvor en lang række passagerfly var tvunget til at nødlande. Her blev den lille soveby Gander, på klippeøen Newfoundland i det nordlige Canada, brugt som nødlandingsbase for en lang række passagerfly. I løbet af en enkelt dag voksede indbyggertallet fra 9.000 til 16.000.

Da det canadiske forfatter-komponist-team Irene Sankoff og David Hein fik nys om byens særlige tilstand, tog de afsted for at kigge efter virkelige historier fra passagerer og lokale indbyggere. De historier blev til musicalen COME FROM AWAY, og derfor er mange af karaktererne i forestillingen baseret på de oprindelige passagerer – endda med deres egne navne.

Bag om musicalen

COME FROM AWAY fik verdenspremiere i 2015 i La Jolla Playhouse i San Diego i USA og spillede herefter i Seattle, Washington D.C., Gander og Toronto inden den fik premiere i sin første store produktion på Broadway i 2017. Her fik forestillingen fantastiske anmeldelser og modtog hele syv Tony Awards-nomineringer inkl. Bedste Musical og vandt for Bedste Instruktør. I 2019 fik musicalen også premiere i West End, London hvor den også blev en stor succes og modtog otte Laurence Olivier Awards og vandt for Bedste Nye Musical. Den spiller fortsat begge steder og har siden også været produceret i bl.a. Australien, Irland, Sverige og snart i Argentina.

Castet

Anne Fuglsig

Anne Fuglsig er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2013 og har derudover også studeret Musical Theatre på The Associated Studios i London i 2014. Hun har tidligere medvirket i en lang række opsætninger på Fredericia Musicalteater herunder ”De Tre Musketerer”, ”The Drowsy Chaperone”, ”Den Lille Havfrue”, ”Shu·bi·dua – The Musical”, ”A Midsummer Nights STEAM”, ”Klokkeren fra Notre Dame” og ”Prinsen af Egypten”. Senest spillede hun rollen som Hannah i musicalteatres “Murder Ballad”.

Christian Damsgaard

Christian Damsgaard er en dansk skuespiller og revyforfatter. Han blev uddannet fra skuespillerskolen på Aarhus Teater i 1993, og har foruden sin medvirken i store musicals og teaterstykker også lagt stemme til en række danske oversættelser af tegnefilm herunder ”Kung Fu Panda” et, to og tre og ”The Simpsons Movie”. I 2000 blev Christian Damsgaard engageret i børneprogrammet ”Bamses Billedbog” på DR,
hvor han spillede Bamse, og i 2006 medvirkede han i underholdningsprogrammet Gu’ Ske Lov Du Kom på TV3. Christian Damsgaard har desuden undervist på Skuespillerakademiet i Improvisation fra 2013-2018.

Jean Michel

Musiker og skuespiller, Jean Michel, er opvokset på Færøerne og senere hen i Nyborg, hvor han brugte en stor del af sin barndom på musikskolen. De seneste år har han medvirket i Wallmanns forestillinger i Cirkusbygningen, og har blandt andet haft roller i velkendte musicals som ”Hair” og ”Hairspray”. I 2012 medvirkede Jean Michel Bay i Tv-programmet, X Factor, som den ene halvdel af en duo, og i 2021 stillede han op som soloartist i Dansk Melodi Grand Prix.

Katrine Skovbo

Katrine Skovbo blev uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia i 2014. Hun har sidenhen spillet med i mange store danske musicals og teateropsætninger – blandt andet ”Les Misérables”, ”Klokkeren fra Notre Dame”, ”Seebach – The Musical”, ”Tarzan” og ”American Idiot”. Senest har Katrine Skovbo medvirket i den danske opsætning af ”Charlie og Chokoladefabrikken” på Østre Gasværk Teater.

Lars Mølsted

Den dobbelte-reumertvinder, Lars Mølsted, blev uddannet Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia i 2010 og har sidenhen været med i en lang række store danske musicals – blandt andet den anmelderroste ”Kinky Boots”, ”Drewsen”, ”Waitress” samt ”Klokkeren fra Notre Dame”, hvor han efterfølgende modtog prisen som Årets Sanger for sin rolle som Quasimodo til Reumert-uddelingen i Lars Mølsted modtog desuden Reumerts Talentpris i 2012 for sin medvirken i ”The Last Five Years” og ”Avenue Q”.

Mads Æbeløe Nielsen

Mads Æbeløe Nielsen er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2006 og var en del af Fredericia Teaters skuespillerensemble fra 2017-2020. Han har medvirket i forestillinger som “American Idiot”, ”Prinsen af Egypten, ”Klokkeren fra Notre Dame”, ”Esaura”, ”Jukebox”, samt ”Murder Ballad” på Fredericia Teater i rollen som Alex. Mads har desuden oversat sangtekster til en lang række forestillinger, og står også bag oversættelsen af ”Murder Ballad” og danskoversættelsen af ”Come from Away”. Han er ligeledes manuskriptforfatter til musicalsucceserne ”Seebach” og ”Shu·bi·dua – The Musical”.

Maria Skuladottir

Maria Skuladottir blev uddannet som musicalperformer ved Det Danske Musicalakademi i Fredericia i 2004 og er derudover uddannet stemmecoach ved Voice Studio. Hun har medvirket i en række store musicalproduktioner, bl.a. ”West Side Story”, ”Kærlighedens Farve”, ”Mød mig på Cassiopeia”, ”Oliver!” samt Bent FabriciusBjerre musical-showet ”Jukebox”, og opsætningen af ”My Fair Lady” på Det Kongelige Teater i 2011. Hun har tidligere været fastansat hos Fredericia Teater og blev bl.a. Reumert-nomineret for sin rolle som Fraülein Kaeseschweiss i ”Ole Lukøje” i den periode.

Nicoline Siff Møller

Nicoline Siff Møller fik sin professionelle debut på Østre Gasværk Teater som Miranda i “Atlantis” – en rolle hun har spillet mere end 500 gange. I løbet af 1990’erne har Nicoline Siff Møller været med i et hav af musicals, og har haft hovedroller i opsætninger som ”Miss Saigon” på Østre Gasværks Teater samt “Som brødre vi dele” og “Rent” på Gladsaxe Teater. Hun har derudover også spillet med i ”Mamma Mia!”, ”Cyrano”, ”My Fair Lady” og senest ”She Loves You”.

Oliver Aagaard-Williams

Oliver Aagaard-Williams har været en del af den danske og internationale musicalscene, siden han blev færdiguddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2011. På de
danske teatre har han blandt andet medvirket i prominente opsætninger som ”Avenue
Q”, ”We Will Rock You” og ”Midt om Natten”, mens han har turneret i Wien med
”Mamma Mia!” og ”Jesus Christ Superstar” samt Leipzig i Tyskland med ”West Side
Story”.

Pernille Petersson

Pernille Petersson er en dansk skuespiller og sangerinde. Allerede som 17-årig deltog hun i det danske Melodi Grand Prix, og har sidenhen medvirket i en række danske musicals herunder opsætningen af Ken Folletts ”Den Evige Ild” på Bellevue Teatret i rollen som Dronning Elizabeth den 1. og megasuccesen ”Mamma Mia!” i rollen som moren, Donna. Pernille Petersson har derudover spillet med i ”Atlantis”, ”Miss Saigon”, ”Chess”, ”Jordens Søjler” og ”Rottefælderevy’en”. Fra 2016 til 2022 var hun en fast bestanddel af Korsbæk på Bakken blandt andet i rollen som Maude Varnæs.

Pernille Petersson

Pernille Petersson er en dansk skuespiller og sangerinde. Allerede som 17-årig deltog hun i det danske Melodi Grand Prix, og har sidenhen medvirket i en række danske musicals herunder opsætningen af Ken Folletts ”Den Evige Ild” på Bellevue Teatret i rollen som Dronning Elizabeth den 1. og megasuccesen ”Mamma Mia!” i rollen som moren, Donna. Pernille Petersson har derudover spillet med i ”Atlantis”, ”Miss Saigon”, ”Chess”, ”Jordens Søjler” og ”Rottefælderevy’en”. Fra 2016 til 2022 var hun en fast bestanddel af Korsbæk på Bakken blandt andet i rollen som Maude Varnæs.

Ulla Ankerstjerne

Ulla Ankerstjerne blev uddannet som skuespiller fra Odense Teaters Elevskole i 1990, og sidenhen har hun været en del af et hav af danske teater- og musicalopsætninger – både på scenen som skuespiller og bag kulisserne som instruktør. Senest har hun spillet med i opsætninger af blandt andet ”Problemet med Douglas”, ”Snedronningen”, ”Den Eneste Ene” og ”Jesus og Josefine”. Som instruktør står hun bag ”Orfeus og Eurydike”, ”Til Døden Os” og Askepot – alle sammen hos Den Fynske Opera. Ulla har siden 2012 undervist på Den Danske Scenekunst skole i Fredericia i både drama og coaching.

Studerende

Aviaya Steinø
Studerende på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet i Fredericia.

Mira Andrea Balloli
Studerende på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet i Fredericia.

Rosa Kuhlmann Gehl
Studerende på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet i Fredericia.

Tobias Arentoft Gräs
Studerende på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet i Fredericia.

Læs mere på www.comefromaway.dk