FC Fredericia skulle i dag på udebane i Helsingør forsøge at hente tre point efter hjemmebanenederlaget mod Næstved. FC Fredericia var bagud 2-1 ved pausen, og skulle kæmpe sig tilbage. Der er tradition for målrige opgør, når de to hold mødes, og i aften var ingen undtagelse.

Efter tirsdagens 8-0 sejr i pokalen havde FC Fredericia på forhånd fået tanket lidt selvtillid efter 0-1 nederlaget til Næstved, der chokstartede på Monjasa Park i sidste uge. Men i aften skulle FC Fredericia op mod en noget andet kaliber end serieklubben Broager.

Cheftræner Michael Hansen startede med følgende opstilling: Birksø på mål, derefter Gertsen, Wohlgemut, Egelund, Røjkjær, Olsen, Christensen, Jensen, Bækgård, Jacobsen og Nambishi.

FC Fredericia så ikke for godt ud de første 10 minutter, hvor FC Helsingør sad på både chancer og spil. FC Fredericia lykkes ikke med at ramme hinanden, og det gjorde, at Helsingør konstant kunne bygge spillet op. Helsingør havde haft flere forsøg uden at blive helt farlige, men hjemmeholdet så ud til at være klar, imens FC Fredericia var på hælene ved de hurtige pasninger fra hjemmeholdet.

Det blev gradvist bedre for udeholdet, der fandt hinanden bedre på banen og kom længere frem. FC Fredericia var tilfredse med at sidde på spillet i denne periode, usikkerheden var dog stor, når FC Helsingør drev spillet frem. Der blev spillet med stor tålmodighed i de første 20 minutter, hvorfor der ikke var de store chancer.

Efter 24 minutter satte Adam Jacobsen bolden i mål på et godt hovedstød, der elegant gik over målmanden og ind i netmaskerne, men linjedommeren havde flaget oppe, hvorfor målet blev annulleret. Umiddelbart var offsiden dog svær at få øje på. Men stillingen forblev 0-0. Helsingør formåede at sætte sig på spillet igen, og efter 29 minutter var hjemmeholdet tæt på at bringe sig foran 1-0, men Birksø reddede flot i FCF-målet. De første 30 minutter bølgede spillet frem og tilbage.

[bsa_pro_ad_space id=32] [bsa_pro_ad_space id=7]

Efter 36 minutter bragte Helsingør sig foran 1-0 på mål af Oliver Kjærgaard. Det skete efter et større pres fra hjemmeholdet, hvor bolden først havnede i den bagerste del af FCF-feltet, hvorfra bolden blev lagt ind og Oliver Kjærgaard kom højst. Tre minutter senere blev det 2-0, da Oliver Klitten kom forrest på et indlæg fra Mikkel Knudsen. Nu skulle FCF for alvor kæmpe sig tilbage.

Efter 45 minutter scorede Nambishi til 2-1 på hovedstød, da han steg op og satte bolden sikkert i mål. Lidt lys for udeholdet at gå til pause på efter nogle forfærdelige minutter.

Større comeback var nødvendigt

Fredericia startede godt i anden halvleg, lagde et pres og gik målrettet efter en udligning. Patrick Egelund var skiftet ud, ind var kommet Frederik Heiselberg. Der blev dog ikke skabt større chancer, en enkelt gang var Fredericia farlige, men bolden suste forbi gennem feltet efter 50 minutter. Helsingør var dog tættere på 3-1, da Klitten efter 55 minutter stod helt fri på et hjørnespark, men Birksø slap med skrækken og Fredericia havde stadig mulighed for at udligne.

Efter 65 minutter var Fredericia ikke kommet tættere på en udligning. Der var simpelthen for mange upræcise afleveringer i spillet til, at der blev skabt større chancer. Der skulle noget andet til, hvis det skulle blive 2-2.

Efter 73 minutter tog Nambishi chancen fra 35 meter, da han kanonerede bolden mod Helsingør-målet, men skuddet blev reddet til hjørne. Et minut senere blev det til 3-1, da FC Fredericia var på vej frem, erobrede Helsingør bolden, og det endte med en afdribling af Birksø og efterfølgende et mål fra Callum McCowatt.

Der skulle et mirakel til og måske var det på vej. Røjkjær reducerede til 3-2, da han sikkert og resolut sendte bolden helt ud til stolpen og ind i mål til 3-2 efter 80 minutter. Efter 83 minutter var Helsingør frie foran mål, men Birksø nåede ud i fuld længde og reddede flot. På et hjørnespark et minut senere kom Frederik Heiselberg godt op og var tæt på at score sit første mål i NordicBet Ligaen.

FC Fredericia lod sig ikke slå ud af 3-1 målet, og fik reduceret til 3-2, herefter lagde holdet et stort pres mod Helsingør, der kæmpede for alle tre point. Hjemmeholdet var presset i bund, og i allersidste minut var Alexander Jensen og co. tæt på, men det endte med et hjørnespark, som ikke blev til en chance, hvorfor Helsingør kunne juble.

Fredag den 12. august spiller Fredericia næste kamp, når Vejle Boldklub kommer på besøg til lokalopgør i Fredericia.

[bsa_pro_ad_space id=6]