Hellestedet på Vester Voldgade 9 blev mandag officielt indviet. Formand for Udsatterådet, Bjarne Dahlmann, var til stede og holdt en åbningstale, og også flere medlemmer af Social- og Beskæftigelsesudvalget var til stede på den solrige dag.

Solen skinnede ned fra en skyfri himmel og Lejenpølsemand.dk stod klar med en medister med brød, samt drikkevarer til Hellestedets brugere.

En af brugerne havde en hund med. (Foto: AVISEN)

Inden det blev tid til en bid mad holdt Bjarne Dahlmann en tale, hvor han blandt andet sagde følgende:

– Jeg vil sige tak til jer brugere af hellestedet, og før hen skuret, fordi  I altid har taget godt jer af os fra varmestuen. Det har været en berettigelse  at blive en del af det og møde jer. Det er det, der har gjort, at jeg har haft mit engagement i at sikre, at der er styr på det, som nu er et Hellested, sagde Dahlmann og spolede tiden tilbage:

– Førhen blev det kaldt skuret, da det lå i Fynsgade. Alle her ved, hvor det er.  Der var nogle udfordringer med, at det ikke var et værdigt sted og uhygiejnisk og uden wc’er. Det skulle, der laves om på, og der blev lavet et handlingsnetværk omkring et uformelt mødested. Man prøvede at forbedre stedet , men det var kun midlertidigt, fordi det ikke var kommunens og der skulle bygges der. Der skulle findes en mere holdbar løsning, og I blev hørt om placeringen.

Bjarne Dahlmann holdt åbningstalen. (Foto: AVISEN)

– Vi havde en tur til Odense med Udsatterådet, hvor vi så deres Hellested, og det var vores inspiration. Sidste år blev det politisk besluttet at afsætte midler til det, og der var dialog omkring forbedringer. Der er eksempelvis kommet gardiner op indvendigt, og det giver læ, og der er blevet lavet lys på wc’erne, sagde Bjarne Dahlmann.

Peder Tind (tv) roste Udsatterådets arbejde. (Foto: AVISEN)

En af dem, der var til stede, ved åbningen af Hellstedet, var Peder Tind (V).

– Det er dejligt, at vi står her og har åbnet Hellstedet. Udsatterådet skal have en stor ros for den opgave, som de har løftet. Jeg er glad, at så mange støttede op omkring åbningen, og min fornemmelse er, at brugerne er tilfredse med Hellestedet, siger Tind.