Fredericia Håndværkerforening afholdt tirsdag eftermiddag generalforsamling efter en stor og ufrivillig coronapause i MesseC.

Der blev afholdt et minuts stilhed, da tre medlemmer er gået bort siden sidste generalforsamling.

Foreningens formand Michael Kristensen indledte med at byde velkommen efter den lange ufrivillige pause, og da man i coronaens tegn ikke havde kunnet synge, han havde valgt at få besøg af Frederikke og Del fra Fredericia Musicalteater. Med guitar og sang blev medlemmerne fortryllet af danske og internationale hits, afsluttende med Seebachs: Under stjernerne på himlen og en tur i drømmeland med klapsalver til følge

Advokat Michael Sønderskov blev valgt som dirigent, og han kunne efter konstatering af den korrekte indkaldte generalforsamling lade formanden afgive sin beretning. Her sagde Michael Kristensen blandt andet:

-Sikke en tid, vi ser tilbage på. Håndværker er gjort af et godt stof, som coronaen ikke har bidt på. Vi har passet på hinanden, fået frisk luft og knoklet sammen. Mange var i tvivl om, hvordan krisen skulle takles, men efter to måneders usikkerhed, var man i gang igen, og der blev sat damp på kedlerne.

– Der skete meget, både på landsplan og lokalt. Håndværkerfradraget blev gjort mere grønt til fordel for nogle håndværkere og det gav travlhed. Samtidig blev anlægsloftet fjernet, hvilket gav et højt aktivitetsniveau i samfundet.

Formanden kunne også berette om en god, ærlig og åben dialog med Fredericia Kommune i løbet af året, hvor man har arbejdet tæt sammen med byggeafdelingen, selvom denne har været lagt ned af det store aktivitetsniveau. Fremadrettet opfordrede formanden også til, at der skulle være en bedre dialog med rådgiverne på baggrund af evaluering og råd fra kommunen. Han slog dog fast:

– Der er sket en forandring i Fredericia Kommune til det bedre, men der er stadig en vej at gå endnu, og den ønsker vi at gå sammen med dem.

Michael Kristensen kunne også rose samarbejdet på Bülows Kaserne, Byg og Hyg, hvor skoleelever fra 6-8.klasse får viden om håndværksfagene i et bredere perspektiv.

– Det har været en stor succes, og har givet mange AHA-oplevelser. Jeg husker også et arrangement, hvor fire elever ville være håndværkere, da vi var færdige, var tallet vokset til ni.

Slutteligt i beretningen kunne formanden også sende et klart signal til lokalpolitikerne.

– Det har været træls med uroen i vores kommune i de senere måneder. Det er uheldigt, og absolut ikke det, som vi vil være kendte for. Vi kan også slå fast, at vi ikke har fedtede fingre i den ballade, der foregik tidligere på året og lige nu med vores havneselskab, sagde han og fortsatte:

– Vi ønsker en by i en rivende udvikling, som kan bringe vores by videre fra alt det gode, vi har nået de seneste 8-10 år. Vi er stolte af byen og det vi sammen har opnået. Vi håber derfor på nye og bedre tider. De seneste dages henvendelser fra hele landet – endda Grønland, har fået mig til at tænke flere gange, at jeg skulle spørge: ”Kender du lyden af en lastbil, der bakker, og så smide på.” Men det er ikke løsningen, derfor håber vi på en ny og god tid.

Efter beretningen kunne foreningens revisor, Carsten Pedersen, fra RSM fortælle, at foreningen i 2020 kom ud med et overskud på 26.384.