I kvartfinalen mod Norge satte Danmark trumf på i anden halvleg og vendte med at vinde kvartfinalen sikkert.

I de senere år har har Danmark og Norge haft flere betydningsfulde opgør mellem de to nationer. Blandt andet da Danmark tilbage til VM i 2019 mødte Norge i finalen og endte med at vinde, og igen i dag spillede den knald-eller-fald kamp mod dem.

Mange af spillerne har indbyrdes relationer med kendskab til hinanden dagligdagen på deres respektive klubhold, og det var derfor op til kvaliteten på banen at afgøre, hvem der skulle videre, da de to hold ikke kan komme med en taktisk genistreg, som kommer bag på modparten.

Et af de store temaer op til kampen var Lasse Andersson, da det danske forsvar haltede mod Sverige i den sidste kamp i gruppespillet. Andersson var tilbage, og sammen med Henrik Møllgaard fik han uddelt øretæver til nordmændene defensivt.

I den anden ende af banen gik Sander Sagosen lige lovlig hårdt til den. Allerede efter et kvarters spil havde han fået to udvisninger, og i anden halvleg endte han med at få sin tredje og fik dermed rødt kort.

Danmark satte sig på opgøret fra start og var foran i indledningen, men det lykkedes Norge at komme foran enkelte gange i slutningen af første halvleg, men Nikolaj Jacobsens mandskab fik kæmpet sig tilbage og gik til pause foran 13-12.

I anden halvleg steppede danskerne virkelig op. De kom som skudt ud af en kanon, og kom foran 19-14. Det kom Norge sig aldrig over, og trods, at Mathias Gidsel måtte lade sig udskifte i slutningen af kampen endte det med en sikker dansk sejr på 31-25.

Danmark møder i semifinalen Spanien, der i kvartfinalen slog Sverige.