For halvandet år siden gav Dansk Byggeri, Fredericia Håndværkerforening, EUC Lillebælt og Fredericia Kommune hinanden håndslag på at skaffe de nødvendige lærepladser til unge. Det har givet pote, for andelen af unge fredericianere på bygge- og anlægsindgangen, som får en læreplads, er steget med 15 % siden partnerskabsaftalen trådte i kraft. Således fik hele 76 % af fredericianerne en læreplads i 2014, hvor landsgennemsnittet lå på 67 %. For de unge, som læser på EUC Lillebælt i Fredericia var tallet helt oppe på 92 %.

”Fredericia tordner derudaf med lærepladser til de unge. Det skal vi fastholde, og derfor har vi valgt at forlænge partnerskabsaftalen mellem Dansk Byggeri, EUC Lillebælt og Fredericia Kommune. Vi kan se, at det virkelig batter noget, når vi har et fælles fokus”, udtaler borgmester Jacob Bjerregaard.

Mere information om uddannelser
Fremadrettet vil samarbejdet i endnu højere grad også have fokus på at informere om uddannelser inden for bygge og anlæg, så flere unge vil vælge dem til.

”Det er virkelig brugbare uddannelser med gode jobmuligheder bagefter, og det skal vi have de unges øjne op for. I 2016 kommer Skills til Fredericia og er med til at vise alle de muligheder, der er i bygge- og anlægsbranchen. I andre værtskommuner har Skills medført en mærkbar søgning til erhvervsuddannelserne”, fortæller Jacob Bjerregaard.

På EUC Lillebælt er man klar til at tage imod nye elever:

”Vores opfordring til de unge er, at de roligt kan søge ind på Bygge- og Anlægslinjen. Efter en hård periode med mangel på lærepladser, kan vi konstatere, at billedet er vendt i Fredericia. Erhvervslivet udviser stort engagement og velvilje, og man kan næsten være sikker på at finde en læreplads ”, udtaler direktør for EUC Lillebælt Lars Middelboe.

Det bekræfter formand for Fredericia Håndværkerforening Sten Jensen:

”De mange store projekter i Fredericia, blandt andet udbygningen af kanalbyen, vil i de kommende år betyde mere arbejde til håndværkerne i Fredericia. Vi sporer en optimisme, som gør, at virksomhederne i højere grad tør hyre nye medarbejdere. Samtidig ønsker flere og flere at tage elever ind, så vi kan få uddannet den kvalificerede arbejdskraft, vi får brug for”, udtaler han.

De nyeste tal på landsplan viser, at 73 % af de nyuddannede fra bygge- og anlægslinjen i 2013, er i job.