Det franske håndboldhold, JA Maîche Handball, er i denne weekend i Fredericia, med deres U13, U15 og U17-hold, som lørdag har trænet med de tilsvarende årgange i Fredericia Håndboldklub. 

Fredag ankom den franske klub i bus til Fredericia, og ombord havde de tre forventningsfulde ungdomshold med trænere og ledere, der havde valgt at tage turen for at få en anden inspiration end de til dagligt gør i Frankrig, hvor forbundet har lavet nogle klare rammer for, hvordan man skal udvikle ungdomsspillerne i fransk håndbold.

16-årig Jules larrivain fortæller, at det er første gang han er i udlandet for at spille håndbold, og glæder sig til oplevelsen.

– Vi skal se på hvordan man spiller i Danmark og lære noget af det, siger han.

Emil Hjort Andersen fra FHK’s U17-hold har tidligere prøvet at træne med udenlandske spillere, men det var i Sverige, så det bliver en anden oplevelse for ham, da franskmændene traditionelt har en anden spillestil.

– Frankrig plejer at være dygtige til håndbold, så jeg forventer vi får god modstand af dem, når vi skal spille mod dem, siger Emil og kommer ind på, hvad det giver til ham og holdet, at træne og spille mod franskmændene:

– Vi kan udveksle erfaringer med dem, og så er det bare fedt at træne med nogen andre end bare os selv, siger han.

Frederic Ernis fra JA Maîche Handball er manden bag ideen, at klubben skulle tage til Danmark på en træningstur.

– Vi kom hertil fordi en af mine kollegaer er træner i Danmark for børn og derfor besluttede vi for nogle år siden at lave den her tur, siger han.

Frankrig hører ligesom Danmark til i toppen af international håndbold, og med den status Frankrig har, hvorfor så tage turen til Danmark?

– Vi er gode i Frankrig, ja, men vi har et klart program som vi skal følge fra forbundet om hvordan spillerne skal udvikle os. Vi vil prøve at se noget nyt, forklarer Frederic Ernis.

Det er generalsekretær i KFUMs Idrætsforbund, Richard Mathiesen, der har formidlet kontakten mellem JA Maîche Handball og Fredericia Håndboldklub, der straks takkede ja, da de fik henvendelsen. Siden har udviklings- og ungdomsansvarlig i FHK, Allan Windeballe, stået for kontakten til den franske klub og hjulpet med en masse praktiske ting. 

JA Maîche Handball er indkvarteret på vandrehjemmet lige ved siden af Fredericia Idrætscenter. Fredagen brugte de blandt andet på en tur rundt i Madsby Legepark, som de så, for at få rørt kroppen efter den lange bustur fra Frankrig til Danmark. Lørdag stod i håndboldens tegn, hvor der fra klokken 09:00 – 11:00 var håndboldtræning. Efterfølgende var der frokost, og oplæg til JA Maîche Handball fra FHK-spillerne Junior Scott og Reinier Taboada, inden at den lørdag eftermiddag stod på træningskampe. Søndag slutter JA Maîche Handball turen af med at træne for dem selv inden, at turen går retur til det franske.