Valgkampen er godt i gang, og med 14 dage til valget er alle kræfter sat ind. I dag gæstede statsminister Mette Frederiksen (S) Fredericia, og det var et populært besøg.

Købmagergade Seniorbo havde i dag besøg af landets nuværende statsminister. Hun ankom i sin valgbus, blev modtaget af både de lokale socialdemokrater, DSU’erne, pressen og dagens hovedpersoner – de ældre der har fundet lykken i det lokale seniorbo på den gamle skole i hjertet af Fredericia. Undervejs svarede statsministeren og den lokale S-kandidat på spørgsmål fra salen. Sidstnævnte var meget tilfreds med besøget.

– Det er fantastisk at have Mette på besøg. Det er fantastisk, at Mette viser, at hun vil hele landet, og at hun vil Fredericia. Hun kommer herud, og tager sig tid at se sådan noget som Seniorbo, og gør sig klogere på, de her problemstillinger, som vi har. For det er jo slående, at vi har 600 mennesker på venteliste til en seniorbolig i Fredericia, så det er jo noget af det, der skal kæmpes for, sagde Jens Jonatan Steen, der modtog statsministeren med en stor krammer.

Der blev også plads til at tale om centralisering, ligesom der fra salen blev stillet flere spørgsmål, der blev besvaret af statsministeren og folketingskandidaten.

– Så kan vi netop levere seniorboliger, som dem vi har her. Så godt nok er jeg ikke overrasket over, hvad jeg har set, men det er helt fantastisk, og det er noget, som vi skal have mere af. Også debatten om, at vi skal have den almene boligsektor op i højere omdrejninger.

– Det er dejligt at høre, at hun kommer her, og er fuldstændig med, og er enig i det her, som jeg gerne vil, og som vi gerne vil her i Fredericia i forhold til den centralisering, der er sket de seneste år, hvor alting er flyttet til Aarhus, Odense og København. Det er at vise, at vi faktisk kan noget, og at vi har nogle ting, der skal flyttes tilbage. Det understreger hun i dag, og det er jeg enormt glad, for at høre, fortalte Jens Jonatan Steen efter besøget.

Han var også glad for besøget på Købmagergade Skole, der for ham er en god fortælling om et aktivt, trygt og godt ældreliv.

– Jeg har været her nogle gange før, så det var nu ikke helt nyt for mig, og jeg ved godt, at vi her på den gamle Købmagerskole i Fredericia, har noget helt fantastisk unikt – både med fællesskab, med bolig til de ældre og med motion, og ja det her, det er nok bedre end gennemsnittet, det er jeg godt klar over, men det viser, hvad vi kan, når kommune og borgerbevægelse arbejder sammen, og skaber noget, sagde han og sluttede:

– Jeg er ikke overrasket over, hvad jeg har set i dag. Det er godt, og viser også, at udviklingen af den almene boligsektor er noget af det, vi skal have taget op igen.