I dag var der ligamodstand til Fredericia HK på programmet, da SønderjyskE Herrehåndbold gæstede thansen ARENA til en træningskamp, men det lignende i store dele af kampen ikke et opgør mellem to ligahold.

Tre sejre af tre mulige i de første træningskampe, hvor særligt den første kamp mod IFK Kristianstad varslede nye aspekter af Fredericias spil. FHK havde valgt følgende bruttotrup til dagens kamp: Emil Tellerup, Thorsten Fries, Nikolaj A. Nielsen, Rasmus Meyer, Jonas Raundahl, Kasper Young, Martin Bisgaard, Mads Lenbroch, Jacob Frederiksen, Nikolaj Juhl Petersen, Lukas Karlskov, Kristian Stoklund, Mads Christiansen, Einar Ólafsson, James Junior Scott, Nicolaj Nørager og Reinier Taboada.

Efter seks minutter stod der 3-2 på tavlen. Stillingen kunne have været anderledes, hvis ikke Thorsten Fries havde pillet så mange skud fra SønderjyskE. Thorsten Fries fortsatte og tog også en række skud, hvor SønderjyskE var helt fri foran mål. Derfor kunne Anders Kragh Martinusen, der var tilbage på Fredericia-holdet, passere en tidligere FHK-keeper i SønderjyskEs mål, Kasper Larsen, og score til 6-2 efter otte minutter. Martinusen steg også op og scorede til 7-3. SønderjyskE valgte at tage timeout efter godt 11 minutters spil.

Martinusen var i hopla, da han i en presset afslutning bankede bolden op i krogen uden chance for målmanden. SønderjyskEs træner, Klaus Bruun Jørgensen, var ikke tilfreds med, hvad han så. Thorsten Fries reddede igen og kastede bolden direkte i hænderne på Kasper Young, der scorede til 12-4 efter 15 minutter. Efter 19 minutter måtte Bruun Jørgensen tage endnu en timeout, da var stillingen 16-5.

FHK fortsatte sin klare dominans, og SønderjyskE fik ikke løst indspil eller det tempo, som FHK kom med. Efter 23 minutter valgte Guðmundur Guðmundsson dog at tage timeout for at justere et par elementer i spillet. Sekunder efter timeouten førte FHK med hele 10 mål, hvilket sjældent er set i en træningskamp mellem to ligahold.

Guðmundur Guðmundsson var også meget tændt til dagens kamp, hvor han fra sidelinjen aktivt bevægede sig rundt for at give spillerne besked, og det virkede, hele 21-9 var stillingen, da han tog timeout efter 29 minutters spil. Der var klasseforskel på de to mandskaber, der også gik til pause med stillingen 21-9. Hele 12 mål foran kunne Guðmundur Guðmundsson tage en snak med sine assistenter, Jesper Houmark og Lasse Folkmann, inden de gik ud til spillerne.

[bsa_pro_ad_space id=32] [bsa_pro_ad_space id=7]

FHKs nye forsvar fungerede til UG, og målmand Thorsten Fries var klart første halvlegs store spiller.

Anden halvleg startede som den sluttede. FHK fortsatte med at styre spillet og score. Den unge islænding Einar Òlafsson fremtvang et straffekast og en to-minutters-udvisning til SønderjyskE, da han i fart slap igennem SønderjyskEs felt. 23-9 var stillingen efter 32 minutter. Stoklund løb forbi alt og alle, da det blev 25-10, og Thorsten Fries reddede igen i FHK-målet. Udeholdets spillere så opgivende ud. Efter 35 minutter kom Emil Tellerup på banen, i forbindelse med et straffekast, men det blev ikke til en redning i denne omgang.

Efter 40 minutter var der stor utilfreds i thansen ARENA, da SønderjyskE blev tildelt endnu et straffekast. Mads Christiansen, Fredericia-bænken og resten af hjemmeholdets fans, var absolut ikke tilfredse, men straffekastet stod fast, og SønderjyskE reducerede til 26-15, det blev også 26-16, før Guðmundur Guðmundsson tog en timeout. FHK var gået i stå, men det var ikke på en måde, hvor hjemmeholdet skulle frygte en udligning, selvom det blev 27-18 efter 43 minutter, hvor Emil Tellerup afløste Thorsten Fries i FHK-målet.

Efter 52 minutter stod der 30-19 på tavlen, Emil Tellerup havde reddet flere gode afslutninger, men han kunne ikke forhindre SønderjyskE i at reducere til 30-20 på straffekast. I den anden ende søgte FHKs playmaker Kristian Stoklund efter hullerne i udeholdets forsvar, det så til tider kaotisk ud. Den unge Lukas Klarskov fik spilletid på fløjen, og så kunne Junior Scott tage sagen i egen hånd, da han på et hopskud scorede til 31-20.

Der var aldrig spænding om sejren, og Guðmundur Guðmundsson kunne se flere spillere levere varen; at dømme på spillet i de første fire kampe, kan FHK stille med to førstehold. Efter 58 minutter steg Nikolaj Juhl Petersen højt og satte bolden meget sikkert ind til 34-24. Kampen sluttede 34-24, da Junior Scott i de sidste sekunder satte bolden ind.

FHK spiller træningskamp den 19. august mod Ribe-Esbjerg klokken 16.00 i thansen ARENA.

[bsa_pro_ad_space id=6]