FHK leverede en præstation, der var markant bedre end i kampen forinden mod Mors-Thy. Præstationen var ikke nok til point mod Aalborg, der vandt 44-39.

FHK var tidligt lørdag aften i kamp mod Aalborg i Sparekassen Danmark Arena. Der var dømt revanche for begge hold, da FHK senest tabte i ligaen til Mors-Thy med cifrene 37-24. I Champions League gik det så galt for Aalborg, som tabte med 39-33 til Barcelona hjemme i egen hule.

Målfesten fortsatte i dagens opgør, og det var med FHK i teten i starten. Gudmundur Gudmundsson spillede for første gang i sæsonen med en bagkæde med både James Junior Scott og Reinier Taboada, hvilket gav et helt andet udtryk end normalt. Særligt franske Scott var flyvende, og gjorde hvad der passede ham.

Samtidig virkede Aalborg ikke veloplagte. Konsekvensen blev en timeout efter tre minutter, da FHK havde bragt sig foran med 4-1, men timeouten fik ikke den ønskede effekt for nordjyderne, tværtimod. Med sit fjerde mål gjorde Scott det til 10-5 efter 13 minutter, men efterfølgende skiftede Aalborg forsvarsformation.

Felix Claar blev smidt frem i et offensivt forsvar, og Gudmundsson reagerede prompte med en timeout, men det ændrede ikke på, at FHK begyndte at lave fejl. Der blev brændt oplaget chancer, men også begået tekniske fejl, som gjorde, at Aalborg stille og roligt åd sig ind i opgøret.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Da fredericianerne fik det sværere angrebsmæssigt blev reaktionen, at de gik i syv mod seks. Det gav helt åbne chancer, men ikke alle sammen blev sat i mål og det udnyttede Aalborg. Særligt Sebastian Bartold var skarp i kontrafasen. Aalborg fik udlignet til 15-15. De to hold fulgtes ad, men i det sidste minut af første halvleg scorede nordjyderne to mål og bragte sig foran med 21-19, der var stillingen ved pausen.

Fra anden halvlegs start kom Mads Christiansen på banen. Det skulle vise sig at være en god idé. I løbet af de første fem minutter fik han scoret fem mål, men til gengæld manglede der i dén grad et forsvar og en målmand, der tog fra. I den henseende manglede FHK Thorsten Fries, der stadig ikke helt er kommet sig efter et vrid i foden i sidste uge. Hverken Emil Tellerup eller Rasmus Storm fik fat i det helt store, og derfor var Aalborg i front med 28-25 efter 36 minutter.

adp-as.dk

Aalborg fortsatte med at spille koncenteret, og det gjorde FHK også det meste af tiden, men en gang imellem sneg der sig en fejl ind. Det gjorde der bare ikke hos Aalborg, der nærmest scorede på alle angreb, og det gjorde det noget nær umuligt for FHK at hægte sig på det nordjyske tog.

Stillingen efter 37 minutter var 37-32, og konsekvent var Aalborg det meste af slutningen af kampen foran med fem-seks mål. Det var stadig tilfældet med ni minutter igen, hvor Aalborg-træner Stefan Madsen forlangte timeout ved stillingen 40-35. Han kaldte Aalborg til samling, og det ændrede ikke på udfaldet, der endte med at blive en nordjysk sejr på 44-39.

Næste gang FHK skal i kamp er på onsdag i thansen ARENA mod TTH Holstebro.