FHK var undervejs bagud med ni mål til GOG, men i slutfasen lykkedes det FHK at få afværget et ydmygende nederlag i egen hule. Efter en kamp, hvor ingen af de to hold var tilfredse med dommerparret, endte FHK med at tabe 28-34.

To store modsætninger mødtes søndag i thansen ARENA. FHK med ligaens bedste forsvar, der hidtil i sæsonen i gennemsnit havde lukket 24,5 mål ind pr. kamp, mens GOG med 36,25 mål i gennemsnit, har det klart højeste snit i ligaen. Spørgsmålet var derfor, hvilket hold, der ville få kampen hen på deres præmisser.

FHK’s hurdle hidtil har været angrebsspillet, hvor holdet ganske enkelt brændte for meget. Den tendens fortsatte i starten af kampen mod GOG, og med et fynsk tog, der ikke sænkede hastigheden, var det slet ikke til at følge med fredericianerne. Angrebsspillet mindede lidt om et afsporet tog med uprovokerede fejlafleveringer, der ikke burde ske på dette niveau, og samtidig tog Tobias Thulin fra i GOG-målet.

Den svenske keeper reddede store chancer fra blandt andet Kasper Young og Nicolaj Nørager, mens blandt andet Junior Scott og Anders Kragh Martinusen tegnede sig for en del fejlafleveringer, og da det var med kontramål til følge, kom FHK lynhurtigt bagud med 3-9 efter ni minutter. Konsekvensen blev klar fra Gudmundur Gudmundsson. Han trykkede på timeoutbufferen, og tog Junior Scott ud, og ind kom Reinier Taboada. Bortset fra en stor afbrænder i første angreb, var cubaneren et frisk pust for FHK, da han skød med skarpt.

adp-as.dk

Som kampens skred frem kom kampens dommerpar, Henrik Grønvald Nielsen og Jakob Falkenberg Hansen, også i fokus. Begge holds trænere var langt fra tilfredse med deres beslutninger, og i første halvleg blev det for meget for dommerne. Både Gudmundur Gudmundsson og Nicolaj Krickau fik gult kort for protester, mens de to holds spillere flere gange rystede på hovedet. Det blev også for meget for HK Ultras, der undervejs råbte “Martin på banen” med henvisning til observatør Martin Gjesing, der tidligere har været rangeret som en af verdens bedste dommere sammen med Mads Hansen.

Alt imens de to hold var utilfredse med dommerne, fortsatte GOG med at være i teten. FHK havde dog fået sat en prop i så det ikke udviklede sig til en regulær ydmygelse, og for at få strammet sit hold an forlangte Krickau derfor timeout ved stillingen 10-15 til GOG efter 20 minutter. Timeouten gav pote, da GOG hen mod slutningen af første halvleg, da de gule fra Sydfyn trak fra og gik til pause foran 13-20.

Det mest besynderlige i den sammenhæng var, at fokus ikke var rettet mod resultatet på banen, men mod dommerduoen. Begge hold gik direkte hen til dommerne og var stærkt utilfredse. Fra Ultras’ side blev der højlydt råbt skandaledommer, og da dommerne gjorde deres entré igen efter pausen, var det til en massiv buhekoncert. Det er noget, der sjældent ses på disse breddegrader, og det vidner om den store utilfredshed.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

På banen lugtede det af en afklapsning til FHK. GOG kom foran med 17-26 efter 35 minutter. Muligheden for at komme foran med ti kom også, men det lykkedes ikke i første omgang. Det kan FHK specielt takke Emil Tellerup for, da han efter sit indhop midtvejs i første halvleg, diskede op med store redninger. En anden, der endte med at få tanket selvtillid var Junior Scott. Franskmanden startede skidt, men mod slutningen af kampen kom han på banen igen.

Junior Scott scorede hurtigt fire mål efter indhoppet, og han var med at sørge for, at det ikke blev en regulær ydmygelse af det rødklædte FHK-mandskab, der med syv minutter igen var bagud med 25-32. Det lykkedes FHK at få reduceret yderligere i slutfasen, men det ændrede ikke på, at GOG var et niveau over FHK, som endte med at tabe 28-34.