FC Fredericia stillede tirsdag op med to Serie 2-spillere og en fra klubbens U19-hold. Holdets cheftræner, Michael Hansen fortæller om baggrunden for det.

FC Fredericia vandt efter straffesparkskonkurrence mod Næsby i pokalturneringen. Det skete efter at have været bagud 2-0 i den forlængede spilletid, og efter et drama uden lige fik FC Fredericia udlignet til 3-3 i absolut sidste sekund.

– Det var en flot kamp af Næsby. Vi skulle finde os selv, og det formåede vi ikke i den ordinære spilletid, hvor vi ikke blev farlige. Vi prøvede i de sidste ti minutter at afgøre kampen. Da vi kom ud i omkampen er jeg glad for, at vi kom videre til næste runde. Næsby gjorde det svært for vores hold, der havde nye relationer, men i år var det nok til at gå videre. Når vi havde brugt de kræfter vi havde på det, så var det rart at komme videre, siger Michael Hansen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

To af de spillere, der fik 120 minutter i benene var Johnny Thomsen og William Tejlgaard. Derudover kom U19-spilleren Rickelme Benevides på banen i de sidste 15 minutter af den forlængede spilletid. 

– Siden Nykøbing kampen i søndags og til vi stod her har der været mange overvejelser om, hvordan vi skulle gribe kampen an. Det blev en mellemløsning, og det gjorde ondt med 120 minutter, men sådan er det, når man ikke er dygtig nok til at afgøre det efter 90 minutter. Det krævede, at vi gravede dybt, men vi vandt heldigvis, siger Michael Hansen.

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

FC Fredericia har stolte pokaltraditioner igennem tiden, hvor det er blevet til store resultater. Det største kom i 2018, da holdet nåede frem til pokalsemifinalen mod Silkeborg, men Hansen afviser, at han negligerede pokalturneringen.

– Det gjalt om at komme videre, og det gjorde vi. Så på den måde er der ikke så meget at sige, men den er mellem en turneringskamp 48 timer tilbage og en kamp igen lørdag, så det handlede om at få nogle spillere med der “fratog” de etablerede spillere tid på banen, siger Michael Hansen, der afviser, at Johnny Thomsen med comebacket er på vej til at komme på kontrakt i FC Fredericia.

– Nej, lyder det prompte svar inden, at det bliver uddybet:

– Vi havde Johnny og William med fra Serie 2 og “Ricki” fra U19 hjalp. Jeg skal tænke det hele igennem, men det handlede bare om at hjælpe en trup, der ikke var klar til tre kampe på seks dage, udtaler Michael Hansen.