FC Fredericia havde muligheden for at spille sig på en delt førsteplads. Det krævede en sejr mod Vendsyssel, men det lykkedes ikke, da opgøret i det nordjyske endte 1-1.

FC Fredericia var søndag på en af sæsonens længste ture. Bussen satte kurs mod Hjørring, hvor Vendsyssel holder til, og med sig havde de 30 fans, der satte deres præg på stemningen på stadion.

Med en sejr ville FC Fredericia komme op på en delt førsteplads i NordicBet Ligaen sammen med Lyngby, og til det formål havde holdets cheftræner, Michael Hansen, foretaget to ændringer. På bænken var Anders Holvad og Mathias Kristensen i forhold til det seneste opgør mod Esbjerg, og i stedet startede Kristian Kirkegaard og Andreas Lausen på banen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Allerede få minutter inde i opgøret kom FC Fredericia bagud. Det skete efter et frispark, som fredericianerne ikke fik clearet ordentligt. Vendsyssel fik bolden ud i venstre side, og bolden blev smækket ind foran mål, hvor Mikkel Wohlgemuth i helt fri position passerede Alexander Nybo.

Som kampen skred frem fik FC Fredericia sat sig på spillet efter, at det var en mere åben slagudveksling i starten af opgøret. Første gang FC Fredericia for alvor bød sig til var efter 26 minutter, da Samson Iyede var på spil, men hans afslutning manglede kvalitet.

Få minutter efter fratog dommer Nils Heer FC Fredericia en friløber. Samson Iyede var stukket af, men inden havde en Vendsyssel-spiller begået frispark, men dommeren overså en klokkeklar fordel. Det skabte så store frustrationer hos Michael Hansen, at han fik brokket sig til et gult kort.

Efter 37 minutter lykkedes det FC Fredericia at komme på måltavlen. Målscoreren var Christian Tue efter en mærkværdig episode. Alexander Nybo fik i forbindelse med et hjørnespark frispark, og blev liggende og ømmede sig, men spillet blev ikke stoppet, selvom reglerne foreskriver det. 

FC Fredericia tog frisparket hurtigt og Samson Iyede fik driblet sig fri i højre side. Han spillede Kristian Kirkegaard, der spillede bolden videre til Chrisitian Tue, der sikkert satte bolden i kassen til 1-1.

Presset fra FC Fredericia fortsatte, men der kom ikke yderligere scoringer i første halvleg, der havde været en begivenhedsrig affære med masser af aktion.

Anden halvleg blev en anden affære. FC Fredericia sad i det meste af tiden tungt på spillet, men det var sporadisk med chancer i begge ender af banen, og for at forsøge at ændre kampbilledet skiftede FC Fredericia fire spillere ud med en halv times tid igen.

Ud gik Kristian Kirkegaard, Christian Tue, Alexander Jensen og Nicolaj Ritter, og ind i stedet kom Anders Holvad, Patrick Egelund, Oliver Olsen og Jonathan Kjær. Det gav ny energi med Egelund på banen, da den lille tekniker forsøgte sig med flere ting, dog uden det gav pote.

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

Med 20 minutter igen fik Valance Nambishi chancen for at score for andet opgør i træk, men den hårdtarbejdende midtbanespiller ramte sidenettet, da han fik en cut back-aflevering fra Oliver Olsen.

Da der resterede 15 minutter skiftede FC Fredericia ud igen. Ud gik Andreas Lausen, der blev afløst af Mikkel Basse, og det betød, at Basse blev den kontrollerende spiller på midtbanen, og det sendte Nambishi en tand længere frem på banen.

I kampens slutminutter havde FC Fredericia flere chancer for at score. Først var det Anders Holvad, der fik driblet sig fri til en chance, men han fik ikke ordentligt træf på bolden i feltet, da Delphin Tshiembe fik blokeret forsøget, og i kampens sidste minut var Nambishi igen på spil. Denne gang sendte han et hovedstød forbi mål efter et hjørnespark fra Egelund.

Mere skete der ikke i opgøret, som derfor endte 1-1, hvilket betyder FC Fredericia indtager andenpladsen i NordicBet Ligaen. Næste gang FC Fredericia løber på banen er på fredag på Monjasa Park, hvor Fremad Amager er modstanderen.