Formand for fanklubben HK Ultras, der støtter Fredericia Håndboldklub, forstår ikke helt, hvorfor nogle ligakampe skal spilles så sent. Han er med på, at det er et godt tv-tidspunkt, men det giver også tomme haller, hvilket giver et dårligere produkt for tv.

Fanformanden slår fast, at HK Ultras er med ude og hjemme, og det gælder uanset, hvornår på døgnet FHK spiller, men han erkender, at de sene kampe ikke er gode for alle.

Fanformand for HK Ultras, Anders Holm (th). Foto: AVISEN

– Kernen af Ultras er jo typisk de 40-50 stykker, der er med på udebane. HK Ultras stiller næsten ligegyldigt, hvilket tidspunkt det er, men det er klart, at de her 20.30-kampe er mere udfordrende, for dem som i hvert fald møder klokken 07.00 næste morgen, når man sådan er hjemme klokken 01.00, siger Anders Holm.

Han forstår ikke, hvorfor TV2 satser sådan. 

– På en måde er det her tidspunkt lidt skørt, for hos klubberne ligger der jo en dobbelt interesse i forhold til at få eksponeret så meget som mulig i TV i forhold til sponsorer og så videre, men omvendt er de vel også interesseret i at få fyldt hallerne. I Fredericia kan man se en stor forskel på, om det er de her børnevenlige tidspunkter eller de ikke-børnevenlige tidspunkter, når det kommer til at få unge mennesker ud i hallen, siger Anders Holm.

De rigtige tidspunkter giver flere i hallerne, det er Anders Holm ikke i tvivl om.

– Jeg skal ikke kunne sige, om de er tidspunkter, er noget vi vil gå videre med og gøre noget ved, men jeg synes da, at man kan se nogle tydelige spor, for eksempel, da vi spille mod GVG i søndags, der var vi lige pludselig omkring 500 mand mere, end vi ellers har været i øvrige kampe, og det var jo fordi det var en søndag eftermiddag klokken 16.00, hvor alle kunne være med, siger han og forklarer:

– Jeg synes generelt, at fansene kommer, og er engageret uanset, hvad tidspunkt kampen nu må være. Samtidig er der også gang i dem, uanset hvad. Men derfor er der stadig nogle tidspunkter, der er mere hensigtsmæssige end andre, også i forhold til, om det er ude- eller hjemmebane.

Sidste år modtog fanklubben 200 kroner i tilskud pr. deltager, da FHKs spillede en sen slutspilskamp på udebane mod Mors/Thy. Det gjorde indtryk på fanformanden.

– Jeg tror, at det var en blanding af tidspunktet, men også hvordan holdet præsterede på det tidspunkt i slutspillet, der gjorde, at klubben ville give os lidt igen. Men det betyder selvfølgelig noget, at de også sætter pris på os, men det viser også noget, at man er fans ud over det sædvanlige, når man ligger, og kører til Thisted en søndag aften klokken 20.30, og så er hjemme ved et-tiden, samtidig med, at man skal op, start en ny arbejdsuge. Det vil jeg ikke sige er optimalt for fans, siger han og uddyber:

– Man er efterhånden vant til, at der er en 20.30 kamp på kampprogrammet, men man tænker selvfølgelig, at det også er typisk, at man får de udebanekampe længst væk klokken 20.30. Jeg siger ikke, at det er nogle bevidste tanker, men det er en smule pudsigt, at man gang på gang, spiller på det samme tidspunkt, og på samme udebane langt herfra.

Formand for HK Ultras Anders Holm efterlyser derfor en geografisk tankegang.

– Man kan jo altid kigge på det geografiske indeks, men jeg er ikke sikker på, hvor stor en betydning, det ville have, men der ville nok være nogle forskelle i det, helt klart. Igen, så kan det da godt virke lidt pudsigt, at hver gang vi skal spille mod Mors-Thy, så skal vi altid spille i Thisted, hvor de så spiller mange af deres kampe i Nykøbing. Det er lidt løjerligt, at vi altid skal længst muligt væk, jeg kan jo ikke sige hvorfor, men det er da lidt sjovt, siger Holm, der nyder den igangværende sæson.

– Kernen er der altid i fanklubben, men det er jo klart, at med lidt medvind, så er det nemmere at få flere og flere med. Resultaterne skal komme, og indtil videre, jamen så er de jo på niveau med de resultater fra sidste år. Det er selvfølgelig lidt svært at vurdere, men vi ligger jo lige omkring slutspillet, der hvor vi gerne vil være. Jo højere vi kommer op, jo flere vi slår, jo flere folk kommer der også, det er helt sikkert, siger Anders Holm og slutter:

– Gudmundur bliver nok kun mere overrasket over, at vi stiller os op klokken 20.30 en hverdagsaften, det tænker jeg da. Det betyder sindssygt meget for os, at spillerne skriver noget til os på de sociale medier og liker eller deler noget, bare det, at de ser det her, det sætter vi stor pris på.