Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden hyldede tirsdag årets unge juniorforsker, Freja Weiss Nielsen samt lærer og talentvejleder, Christian Storm Tholberg, der har fungeret som mentor for eleverne i Unge Forsker.

Der var smil på læben på Erritsø Fællesskole tirsdag middag. I klyngen ved 8. klasse fandt der en seance sted, hvor afdelingsleder Kurt Roager Simonsen holdt en tale. Freja Weiss Nielsen, der går i 8. klasse, vandt både sin kategori med Technology og blev samlet året som Årets Unge Juniorforsker med sit projekt “Kunst uden fodspor”, hvor Freja har undersøgt, hvordan man udvikler en maling, der er bæredygtig uden at gå på kompromis med kvaliteten. Derudover fik hun en særpris for formidlingen af sit projekt. I alt fik seks ud af syv af Erritsø Fællesskoles projekter juryens anerkendelse i form af 1., 2. og 3. pladser, særpriser og kåringer som “boblere”, der har skilt sig positivt ud blandt de 50 finaleprojekter.

– Det er helt vanvittigt godt gået. Jeg er imponeret over, at de unge lægger så meget tid og arbejde i disse projekter, og det er bare så velfortjent, at juryen belønner dem, som vi så i går. I Fredericia vil vi være med til at udvikle og sætte fokus på naturvidenskab for børn og unge, og Erritsø Fællesskole har på fornemmeste vis vist vejen, udtaler Steen Wrist (A), borgmester i Fredericia, i en pressemeddelelse.

Christian Storm Tholberg fik nogle ord med på vejen fra Kurt Roager Simonsen. (Foto: AVISEN)

På skolen havde Kurt Roager Simonsen, Christian Storm Tholberg og de vindene elever taget opstilling, mens 8. klasserne så med virtuelt fra klasselokalerne, hvor der blev kørt kage ind efterfølgende.

Tradition for talentarbejde
Det er femte år i træk, at Erritsø Fællesskole har elever med i finalen i Unge Forskere, så deltagelse i talentkonkurrencen er efterhånden blevet en tradition på skolen. Alle år har lærer og talentvejleder Christian Storm Tholberg fungeret som mentor for eleverne – og i år blev han kåret som Årets Grundskolelærer.

– Vi er super stolte – både af vores mega dygtige elever, men bestemt også af Christian. Jeg må indrømme, at vi i ledelsen fik lidt fugtige øjne, da vi fulgte live-udsendelsen, og det blev afsløret, at Christian fik tildelt den flotte pris. Han lægger et enormt stort stykke arbejde i det, og eleverne udvikler sig helt vildt i løbet af processen, fortæller Ulla Rasmussen, distriktsskoleleder på Erritsø Fællesskole.

Freja Weiss Nielsen blev hyldet for titler til Unge Forsker. (Foto: AVISEN)

Det er astra, der afholder den årlige talentkonkurrence, og de har de seneste år fulgt Christian Storm Tholberg og Erritsø Fællesskoles engagement og deltagelse i konkurrencen. For to år siden resulterede det også i en sejr til en Erritsø Fællesskole-elev, nemlig Emma Weiss Nielsen, der havde komponeret et stykke klassisk musik, der fik malkekøer til at øge produktionen. Freja, Jacob og Signe fra dette års finale er alle søskende til Emma.

Stort fokus

Smilene var ikke til at tage fejl af for Christian Storm Tholberg, da vi talte med ham efter seancen, hvor både han selv og Emma blev hyldet. Spørgsmålet var derfor, hvad der betød mest for ham?

– Det er elevernes pris, men det er gået op i en højere enhed med, at vi begge vinder, siger Christian og sætter ord på, hvad det giver til ham, at være en del af Unge Forsker-projektet:

– Det er hårdt, sjovt og inspirerende. Man er med på elevernes rejse og ser dem udvikle sig i projektet fra de starter til de når i mål.

Freja Weiss Nielsen og Christian Storm Tholberg har været i mediernes søgelys. (Foto: AVISEN)

Denne udgave af Unge Forsker har været speciel. Dels fandt kåringen sted virtuelt, men Emma har også været meget i mediernes søgelys.

– Der har været mere travlt end der plejer. Det startede længe før finalen med opmærksomheden, og det er normalt først noget, der sker efter finalen, siger Christian.

Fakta
De syv projekter fra Erritsø Fællesskole, som deltog i Unge Forskere finalen:

  • Life Science: Børn og musik – et godt match? Af Sofie Nærø Hansen
  • Life Science: Frugt og vask. Af Miriam Mølby Rask
  • Life Science: Muslinge-pillen. Af Noah Bach Andersen
  • Technology: Kryptering i forklædning. Af Jacob Weiss Nielsen
  • Technology: Kunst uden fodspor. Af Freja Weiss Nielsen
  • Technology: Fra STØJ til ENERGI. Af Signe Weiss Nielsen
  • Technology: Overfladevand og veje. Af Laura Nørby Rasmussen og Kasper Gjerløv
0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer