Lørdag var der indvielse af EGIF Rugbys nye rammer efter, at investeringer i ketsjercentret har gjort, at rugbyklubbens base skulle flyttes.

I 2020 blev der fra Fredericia Kommunes side investeret i blandt andet kultur- og idrætslivet, og det betød blandt andet, at et nyt ketsjercenter i forbindelse med Erritsø Idrætscenter skal bygges i forlængelse af de udendørs tennisbaner. Samtidig betød det, at EGIF Rugby skulle finde et nyt sted til deres klubhus.

Valget på en ny placering til rugbyklubben faldt på fodboldklubbens nu gamle areal for enden af parkeringspladsen ved indkørslen fra Tonne Kjærsvej.

Lørdag blev der afholdt indvielse af de nye rammer. Fadølsanlægget var fundet frem, og sodavandene sat på køl, og grillen var tændt op med pølser og brød, da klubben bød medlemmer og gæster velkommen til en markering af åbningen af de nye faciliteter.

Steen Wrist havde taget turen til EGIF på sin Vespa. (Foto: AVISEN)

Den første taler var Fredericia Kommunes borgmester, Steen Wrist (A), der blandt andet sagde:

– I min forberedelse til rugby, som jeg ikke kender meget til, udover et par kiksede frikvarterer, har jeg læst mig frem ti, atl det er en hooligansport der dyrkes af gentleman, sagde Wrist med et smil på læben og fortsatte:

– For os, der ikke kender meget til rugby, kan sporten virke voldsom, men jeg ved, at der er en mening bag de hårde tacklinger i kampen om den ovale bold og sejren på banen. Jeg ved, at rugby er lig med stor respekt for modstander og dommerne, det er en særlig kultur. I dk er det en sport, der kæmper for tv-tid og omtale, men på de britiske øer er det en anden sag, hvor det er næsten lige så populært som fodbold.

– Som rugby-spiller i det ene land er du altid velkommen som spiller i andre lande. Det er et bånd, der er inspirerende for os andre. Afdelingen i EGIF blev grundlagt i 1984, da en mand, der hedder Paul Kjærgaard, flyttede til Erritsø med sin kone og lille datter. Poul spillede på landsholdet, og hvad gør man så når man flytter til en by uden? Ja, man laver en klub, sagde borgmesteren, der efter talen klippede den røde snor som markering af åbningen af de nye rammer til EGIF Rugby.

Formand Pertti med det nye rugbystadion i baggrunden. Snart bliver der sat siddepladser op, oplyste han. (Foto: AVISEN)

Dagen var speciel for EGIF Rugby. Siden 1987 har klubben haft til huse i området, hvor der i fremtiden skal være et ketsjercenter.

– Jeg vil være ærlig at sige, at det var med de bedste miner vi fik den nyhed. Vi havde et klubhus, som vi selv havde bygget, og som trekantområdets eneste rugbyklub mente vi, at vi havde fortjent at være der. Vi gik konstruktivt og fleksibelt til værks, og vi hilser centret velkommen. Det er et aktiv, der vil betyde noget for hele Fredericia, sagde EGIF Rugbys formand, Allan Pertti Frandsen, der benyttede lejligheden til at give ”årets skulderklub” til Ole Bang, der modtog det obligatoriske krus, som han skulle drikke øl af.

For Anders Axø var det en glædens dag (Foto: AVISEN)

Formand for Erritsø Idrætscenter, Anders Axø, har været en del af hele processen med udvidelsen og udbygningen af området i omkring EIC.

– Jeg er glad for at stå her i dag og se alle de mennesker, og kunne se ungdommen ovre bagved, og at få den synergi til at fungere. Det at få et idrætsliv til at fungere er jeg meget optaget af. Derfor var det fantastisk at stå i spidsen for, at kommunen ville investere i hele vores område her. Det vi kan få ud af det, er helt klart det værd, sagde Axø i sin tale.

Jens Aage Skare Nielsen var en af gæsterne ude fra til indvielsen. (Foto: AVISEN)

Sidste taler var formand for Dansk Rugby Union, Jens Aage Skare Nielsen, som blandt andet sagde følgende:

– Det er fantastisk at komme her i dag, hvor der er mødt mange op. Det er et unikt billede på, hvilken klub der er i Erritsø. Pertti pressede mig med at sige, at det er rammerne, er de bedste i Danmark, men jeg tænker, at det er få klubber i Danmark, der kan måle sig med det I har fået her. Det har i høj grad givet os andre noget at stræbe efter, forklarede formanden.

(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)