Susanne Eilersen sidder i Folketinget, og håber at blive siddende, når valget er afgjort tirsdag aften. Hun har nydt at møde vælgerne ansigt til ansigt, selvom det har været et mærkeligt valg med overbudspolitik, meningsmålinger og konstante udmeldninger.

Susanne Eilersen har ført valgkamp et hav af gange, og ingen valgkampe er ens, det ved hun godt, men denne valgkamp har været mærkelig, hvis man spørger politikeren fra Dansk Folkeparti.

– Det har været et mærkeligt valg med alle de nye partier. Det har også været et lidt stressende valg, hvor alle er gået ud med meninger og meldinger i øst og vest. Der har været meningsmålinger hver eneste dag, og været nye udspil fra partierne, der bærer præg af overbudspolitik. Det gælder alle. Der har været en panikagtig stemning, synes jeg. Det gælder alle partier, mener Susanne Eilersen.

I mødet med vælgerne er det emnerne omkring økonomien og psykiatrien, der har fyldt mest, og det har gjort indtryk at høre historierne fra borgerne, der kæmper med at betale de store regninger.

– Økonomien har fyldt mest, herunder energi, elafgifter, træpiller, inflation, fødevarepriser og hvordan folk skulle klare den, og hvad man kan gøre for at hjælpe politisk. Derudover har jeg også mødt en del, der har spurgt og talt om psykiatrien, siger Susanne og uddyber:

– Når folk har fortalt om stigende elregninger og deres bekymringer for om, de kan kan klare hele vinteren, også fordi man ved jo ikke, hvornår krisen slutter. Derfor spørger folk, hvad de skal gøre, og fortæller om den store bekymring, de har og de tanker, de har, når det kommer til, hvordan de skal klare sig igennem. Det har virkelig gjort indtryk på mig.

Et spændende valg

Susanne Eilersen (O) er ikke i tvivl om, at det bliver et spændende valg, men også et valg, hvor ingen kan forudse udfaldet og konsekvenserne af valget. Hun har aldrig mødt så mange vælgere, der ikke har besluttet sig endnu.

– Jeg tager det med videre, at folk også er forvirret. Folk ved ikke endnu, hvor de skal stemme. De er forvirret over, hvordan det kommer til at gå i fremtiden, og hvem kan politisk bedst klare den opgave af partierne. Jeg tror faktisk aldrig, jeg har mødt så mange vælgere, der ikke har besluttet sig endnu for, hvad og hvem, de vil stemme på, som det antal, jeg har mødt i år, siger hun.

Hun frygter, at valgresultatet vil føre til en svag regering, der skal arbejde hårdt for at få kabalen til at gå op.

– Jeg forventer og frygter et valg, der gør, at et kommende Folketing bliver sammensat på en sådan måde, at det ikke er stabilt i fire år. Det kan betyde, at vi hurtigt skal have valg igen, fordi stemmerne bliver spredt ud. Det giver mange mindre partier, og arbejdet med, hvordan man får den kabale til at gå op, kan betyde, at det ikke bliver en stærk regering, vi får efter valget, fortæller Susanne Eilersen.

Hvorfor skal man stemme på dig?

– Jeg synes, at man skal stemme på mig, fordi jeg er en lokal kandidat, der er stolt over at repræsentere Fredericia og resten af Syddanmark. Vi har ikke haft mange fra eksempelvis Fredericia på Christiansborg, og det vil være ærgerligt, hvis vi ikke har en kandidat, der er bosiddende i Fredericia, der kan tale Fredericias sag. Jeg har erfaring, og jeg er klar til at tale området sag. Jeg har tidligere vist, at jeg kigger denne vej, når der skal tages beslutninger, der betyder noget for os, siger Susanne Eilersen til sidst.