Vejle Boldklubs nu forhenværende cheftræner, Carit Falch, sagde til den skrevne presse efter nederlaget til AaB, at der ikke er krise i klubben. Manglende krise eller ej, så har Vejles ledelse nu taget konsekvensen af, at holdet ikke har vundet i de første fem Superliga-kampe.

Før sæsonen hentede Vejle Carit Falch til klubben. Det skete med begrundelsen om, at han skulle køre en stil, hvor talenter skulle implementeres samtidig med, at der kommer resultater på banen.

Falch stod i spidsen for Lyngby, der var ved at sikre sig overlevelse i Superligaen i sidste sæson, selvom de var dømt ude. Med Carit Falch ved roret var missionen tæt på at lykkes, men i sidste ende var det ikke nok. Arbejdet gav dog genlyd i fodbold-Danmark, og det endte med, at VB købte Falch fri af hans kontrakt med Lyngby.

– Carit Falch har færdigheder og klare kompetencer, der taler ind i Vejle Boldklubs strategi. Vejle Boldklub ønsker en klar sammenhæng og endnu stærkere synergi mellem vores dygtige talentakademi og 3F Superliga-holdet. Samtidig kender Carit gennem sit virke i udlandet til at håndtere et omklædningsrum, der har et internationalt snit. Vejle Boldklub har gennem sin nye rejse excelleret ved at finde trænere, der kunne flytte klubben fra, hvor den er til, hvor vi ønsker, den skal hen. På denne del af vores rejse får vi en træner, der kender Superligaen, og som har vist, at han kan skabe resultater – Lyngby sluttede pointmæssigt stærkt, bedømt på tiden efter Carit Falch tiltrådte. Samtidig kan han bringe talenterne i spil tidligere, og det har altid været Vejle Boldklubs DNA, sagde Vejle Boldklubs tekniske chef, Johan Sandahl, efter ansættelsen af Carit Falch.

Der ventede en stor opgave for Falch. VB gik til deres anden sæson i træk i Superligaen, og efter sidste sæson havde de taget afsked med træneren Constantin Galca, og markante profiler som Pierre Bengtsson og Ylber Ramadani. Ramadani var ikke altid den bedste boldspiller, men han var en gudsbenådet fighter, hvor man vidste hvad man fik.

I flere kampe har Falch måtte flå spillere ud i pausen, fordi det han fik ikke var godt nok. Om det var kvaliteten spillemæssigt eller om det var et hold, der ikke var rigtigt sat op må sten hen i det uvisse. Direkte forholdt til, om VB var i krise efter nederlaget til Vejle, hvor Falch flåede tre spillere ud i pausen, svarede den nu klubløse træner:

– Nej, det synes jeg ikke, vi er. Krise for mig er meget følelsesladet, og det har noget at gøre med, hvis man ikke tror på tingene, der er en dårlig stemning og så videre. Det er krise for mig, og det er der ikke. Tværtimod har vi en rigtig god stemning, og jeg synes, vi gør alting rigtigt, af hvad vi kan, og så er det bare resultaterne, der mangler. Der mangler den der forløsende sejr, men den jagter vi, sagde Carit Falch.

Men den forløsende sejr kom ikke med Falch ved roret, og afvisningen af krisen viste sig ikke at stemme overens med ledelsens opfattelse af, at der skulle ske noget nyt.

– Samlet set vurderer vi ikke, at Vejle Boldklub og Carit Falch er det match, som ville skaffe os resultaterne. Vi takker Carit for sin indsats i Vejle Boldklub, og vi må også som klub kigge indad. Vi vælger nu at se fremad og samle alle kræfter mod den opgave at sikre os en placering, der giver os en sæson mere i 3F Superligaen, sagde VB’s direktør, Henrik Tønder, i forbindelse med afskedigelsen af Carit Falch.

Foreløbigt har Vejle sat assistenterne Frederik Birk og Steffen Kielstrup, samt teknisk chef Johan Sandahl til at stå i spidsen for holdet.