Af: Tommy Rachlitz Nielsen, Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti.

Det Konservative Folkeparti i Fredericia glæder sig over at vores folketingsgruppe støtter Fredericia Musicalteater.

Lige siden vi er blevet bekendt med de økonomiske vanskeligheder som Fredericia Teater befandt sig i 2019, har vi arbejdet for at der, også i Fredericia Teater, skal være mere gennemsigtighed og økonomisk ansvarlighed. Og på trods af vores krav om en undersøgelse af Fredericia Teater og om at ledelsen og bestyrelsen stilles til ansvar for deres uansvarlige omgang med teaterets økonomi, så glæder det os utroligt meget at Slots- og Kulturstyrelsen har vurderet at det er bund nok i det nye projekt til at de vil bidrage med 8,6 million i årlig støtte til projektet.

Det Konservative Folkeparti har netop lagt vægt på at der er løbende kontrol med projektet, at der indføres todelt ledelse med en økonomichef og en kunstnerisk chef. Desuden er det vigtigt at påpege at Slots- og Kulturstyrelsen har fokus på at projektet løbende vurderes og på sigt at kan opnå status af et §5 teater.

Det Konservative Folkepartis Kulturordfører Birgitte Bergman udtaler: ” Der er et helt særligt potentiale for udvikling af scenekunsten i Fredericia med teatret, Musicalakademiet og Den Danske Scene-kunstskole. Og på baggrund af Slots- og Kulturstyrelsens vurdering af projektet for Fredericia Musicalteater og Fredericia Kommunes engagement og økonomiske bidrag, bakker vi i Det Konservative Folkeparti op om en aftale om at yde et udviklingstilskud til Fredericia Musicalteater i perioden 1. januar 2021 til 31. december 2024.
Det er vigtigt for os, at der er en løbende kontrol med projektet, og at der indføres en todelt ledelse med både en økonomichef og kunstnerisk chef. Ligesom at projektets potentiale endeligt skal evalueres om det har et tilstrækkeligt højt niveau, og kan påtage sig ansvar for at udvikle musicalgenren i Danmark og dermed få status af et § 5 teater”.

Det er netop vigtigt at påpege at det lovede tilskud er et udviklingstilskud og at det løbende vurderes om teatret kan opnå et højt nok niveau til at få status af et §5 teater.

Nu har vi i Fredericia muligheden for at bevise at vi kan drive musical teater på et højt niveau og samtidig være økonomisk ansvarlige.

Vi glæder os til at komme i teatret.

Stort tillykke til Fredericia

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
18:49 - 14. februar 2021 18:49

Musicalteateret er således reelt sat under administration!