Statsminister, Mette Frederiksen, indkaldte til eftermiddag til pressemøde om corona-situationen i Danmark, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S), Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, Torben M. Andersen, formand for ‘Ekspertgruppen om en langsigtet strategi for et genåbnet Danmark, og Henrik Ullum fra Statens Serum Institut.

– Hverdagen er heldigvis tilbage langt de fleste steder. Og vi har den klare forventning, at vi kan undgå store nedlukninger fremover, fordi vi har supervåbnet på plads: Vaccinerne, siger Mette Frederiksen.

Fire millioner danskere er nu helt færdigvaccineret, hvilket svarer til næsten 70 procent af befolkningen.

Derudover havde hun en opfordring til folk under 40 år, der ikke er blevet vaccineret:

– Jeg vil gerne sige meget direkte til jer, der endnu ikke er blevet vaccineret: I risikere at blive smittet, og I risikerer at give sygdom videre til et andet menneske.

Derudover har regeringen besluttet at støtte virksomheden Bavarian Nordic med 800 mio. kr. til udvikling af en dansk Covid-19 vaccine.

På grund af EU’s statsstøtteregler skal EU-kommissionen også godkende, at den danske stat støtter udviklingen af vaccinen. EU-Kommissionen har fra dagens dato godkendt, at den danske stat tildeler tilbagebetalingspligtig statsstøtte på op til 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en dansk Covid-19 vaccine.

– Det er vigtigt, at vi fra dansk side bidrager til udvikling og forskning i vacciner mod COVID-19, da det potentielt kan sikre Danmark adgang til et bredere udvalg af vacciner og større forsyningssikkerhed. Corona er stadig i vores samfund, og der kan på sigt blive behov for at inddrage nye vaccine-teknologier eksempelvis til boostervacciner og til beskyttelse mod nye varianter, siger sundhedsminister, Magnus Heunicke.

Nedenstående oversigt og tal bygger på Statens Serum Instituts daglige opdateringer af deres interaktive dashboard. Udover de overordnede tal, så bringer vi også incidenstallene for byerne; Fredericia, Middelfart, Vejle og Kolding de sidste syv dage.

KommuneFredericia
Tilfælde71
Incidens138,1
KommuneKolding
Tilfælde139
Incidens149,4
KommuneMiddelfart
Tilfælde32
Incidens81,2
KommuneVejle
Tilfælde160
Incidens135,5