Frontmand og sangskriver, Paul Eastham, fra COAST har tusindvis af koncerter i forskellige lande bag sig, så han må da være det helt store at skrive om? Paul med band lyder på mange områder som Runrig. Relationen med Runrig er ikke bare, at de kommer fra Hebriderne, nyder en enkelt whisky og spiller folk rock.

Deres energiske og rockende melodiske kompositioner med et snert af traditionelt keltisk folk, gør dem anerkendt i det meste af Europa, hvor bandet har spillet et hav af koncerter. Historikken om COAST og deres diskografi kan I læse online andet sted, dog skal det sige de arbejder på et nyt album ud over de fem udgivelser i variable længder med 1 stk. tilhørende DVD, der er udgivet.

COAST består på denne 2022 Danske – Tyske turne af: Paul Eastham, vocals, guitar, piano. Chris Barnes, percussion, backing vocals. Finlay Wells, Electric and acoustic guitars, danske Christian på Bass. Georgette Cullum, Keyboards, backing vocal og danske Matthias Lassen, Drums.

Kort sagt, det fyldte Tøjhus fik fuld valuta for pengene, klokkerene vokaler med Paul på Lead og Finlay, Georgette og Chris på kor, der understøttes med et flot sammenspil og en perfekt timing leverede varen, bassisten Christian er kun lige er indtrådt klarede han det til UG.

På COAST’ hjemmeside er der lydklip fra deres indspilninger for de, der ikke har nået at stifte bekendtskab med dem endnu.

Et solidt Tama trommesæt var rygraden langt hen af vejen, men Paul og Finlay havde også lange soloperioder, hvor Pauls Takamine akustik kørte rytme og vokalen til Finlay’s fantastiske guitar lyd frembragt igennem hans Mesa Boogie Rectifier der sammen med hans Fender Telecaster frembragte en så stor lyd man skal se og høre det for ikke at tro det er trick.

Når alle er fantastiske skal man jo passe på med at fremhæve. MEN denne anmelder blev blæst bagover af guitaristen Finlay Wells, der med sin gamle Mesa Boogie Rectifier forstærker og en specialbygget telecaster guitar, skabte en tone og lyd der overgik alt hvad Jeg til dato har hørt, ja selv Runrig der i flere numre kører med samme set-up, da forstærkeren samtidig var rigtigt up-miket gjorde det lyden bred i hele lokalet med den rigtige bund, Finlay Wells er en af de bedste guitarister der har besøgt Fredericia uanset stilart.

Man fristes til at tro de på Hebriderne ikke har andet at lave end tælle får og spille guitar for Finlays fingrene blev flyttet med lynets hast rundt på hele guitar halsen og med slide kunne han spille ud over selve halsen, det har jeg ikke set siden Big Guitars From Memphis med guitaristen John Ivan i spidsen for en halv menneskealder siden spillede på Hollywood Hard Rock i Fredericia og i øvrigt også på Skanderborg.

Sikke en nydelse det er at se og høre Finlay Wells og – ”Sorry Søgge”,  men her blev du overhalet både uden og inden om i både tone og teknik.

COAST – kom snart igen.