I disse dage forbereder Christiansfeld til det eventuelle optag på UNESCO´s Verdensarvsliste, som bliver afgjort i disse dage i Bonn.

Også i Christiansfeld Centret er der travlhed. En udstilling som er blevet fremstillet i samarbejde med en lang række personer og en kommunikationsgruppe er ved at blive hængt op i centret. Udstillingen fortæller om verdensarven og om flere af de særlige værdier, som byen rummer. Her får byens gæster rig lejlighed til at orientere sig i, hvad det er for by de er kommet til og dermed optimerer den gæstens mulighed for at gå ud og opleve byens rum, arkitektur og byplan, og giver samtidig gæsten et godt indblik i Brødremenighedens historie og kultur. Udstillingen vises fra den 6. juli.

 

Christiansfeld Centret har fået mulighed for at holde mere åbent i hele sommersæsonen og således vil der være adgang til både udstilling og centret hver dag mellem kl. 10.00 og 17.00, hvor man kan få turistmaterialer og anden information som er relevant for et besøg i byen eller andre seværdigheder i Kolding Kommune.

 

Også byens guider står parate til at informere byens gæster. ”Fra mandag til lørdag vil der hver dag i juli måned og indtil den 15. august vil der være omvisninger i byen hver dag kl. 11.00 og indtil den 1. august har vi alle hverdage fået hjælp af musen Christian, der bor i Christiansfeld til at introducere børnefamilier til byens særlige historie”, fortæller Christiansfeld Centrets leder Annemette Løkke Berg. Familieomvisningerne begynder mandag den 6. juli.

Ud over de ekstra omvisninger som vil være i byen denne sommer er der også særlige tematiske omvisninger. Allerede den 2. juli er der om eftermiddagen tur til Christinero, som er et specielt haveanlæg som ligger lidt uden for Christiansfeld. Her opfordres deltagerne til at medbringe kaffekurv og samme aften er der omvisning på Skamlingsbanken.  Hver onsdag eftermiddag i perioden fra den 1. juli til og med den 12. august vil der hver onsdag være en ekstra omvisning med overskriften ”1700-tallets historiske strømninger med fokus på Christiansfeld”. Yderligere informationer og billetter fås i Christiansfeld Centret.

Faktaboks

Byens gæster tilbydes en times rundvisning i Christiansfeld, mandag til lørdag kl. 11.00.

Fra den 6. juli til og med den 31. juli tilbydes børnefamilier en særlig guidet tur, hvor byen og historien opleves i historie-musen Christians fodspor. Omvisningen er særlig egnet for familier med børn mellem 5 og 12 år. Turene begynder kl. 13.00.

Onsdage kl. 14.00 er der særlige tematiske omvisninger med titlen ”1700-tallets historiske strømninger”, som er omvisninger som sætter fokus på byens arkitektur, stilhistorie, byplan og traditioner.

Alle omvisninger begynder i Christiansfeld Centret, hvor der også købes billetter.