Søndag den 28. juni træder Koldings nye bybusnet i kraft. Det betyder nye busruter og nye køreplaner, ligesom der flere steder i byen ændres på stoppestederne.

”Vi er godt klar over, at ændringerne vil være en stor mundfuld for en del passagerer. Sådan vil det nok altid være, når man laver større ændringer, men vi vil naturligvis gøre vores bedste for at gøre overgangen så lempelig som mulig,” siger trafikplanlægger Karina Mortensen, Kolding Kommune.

Tjek rejsen på forhånd

Trafikplanlæggeren har tre forslag til, hvordan du bliver dus med det nye bybusnet og finder den rigtige afgang.

”På Rejseplanen.dk kan du hurtigt finde den bedste tur via computer, tablet og smartphone. Rejseplanen.dk kommer med forslag til buslinje og afgang. Hvis det bedre kan betale sig at hoppe på en af de lokale eller regionale ruter, som kører gennem byen, så gør Rejseplanen.dk også opmærksom på det,” siger Karina Mortensen og fortsætter:

”Hvis du foretrækker en gammeldags køreplan, så ligger de nye køreplaner på sydtrafik.dk, og du kan selvfølgelig også få køreplanen i bussen. Da det ikke blot er køreplanerne, vi ændrer, men også ruterne, er du blot nødt til først at tjekke rutekortene for at finde ud af, hvilken buslinje du skal tage. Endelig kan du som den tredje mulighed ringe til Sydtrafiks trafikoplysning på 7010 4410 med spørgsmål om køreplaner og busdrift.”

Hjælp ved stoppesteder

Søndag den 28. juni og mandag den 29. juni vil personale fra Sydtrafik og Kolding Kommune være klar ved nogle af de større stoppesteder i de travle perioder for at svare på spørgsmål og hjælpe passagererne med at finde den rigtige bus. I hele uge 27 vil trafikkontrollørerne ligeledes være parat med assistance.

”Og så håber jeg naturligvis, at rigtigt mange vil deltage i indvielse af vores nye busterminal og det nye bybusnet søndag kl. 10 i Mazantigade. Her står vi til rådighed for spørgsmål. Derudover er der spændende aktiviteter for bl.a. børn og børnefamilier, ligesom det vil være gratis at køre med bybusserne hele søndagen,” oplyser Karina Mortensen – læs mere om indvielsen.

På www.kolding.dk/nytbybusnet kan du læse meget mere om det nye bybusnet. Under “Aktuelt” kan du læse den seneste måneds artikler, hvor der er masser af information om ændringerne i bybuskørslen. Under “Om det nye bybusnet” kan du studere forbedringer og svagheder samt baggrunden for det nye bybusnet.