Det har været et svært år for Betina Schack Schmidt, der driver flere rejsebureauer. Corona har sat en stopper for mange rejser, men det begynder at lysne. Der er sat dato på de næste skridt, hvilket glæder Betina. Hun vil nemlig gerne sende danskerne på ferie igen, blandt andet kan man gennem Aktivferie.dk bestille den aktive ferie for hele familien.

– Aktiv Ferie er et lille niche rejsebureau, hvor vi laver aktive ferier i Europa, fortæller Betina Schack Schmidt om Aktivferie.dk, en del af hendes rejsebureau i Kongensgade midt i Fredericia.

– Det er hovedsageligt programmer for familier, det kan være at man har et uges ophold i Østrig, hvor man så vælger aktiviteter. Det kunne være rafting, det kunne være kano, mountainbike, klatring – det kan være mange ting. Det har vi rundt om på flere destinationer i Europa. Det er også vandreferier, hvor man går fra sted til sted og bagagen så bliver transporteret, forklarer Betina og fortsætter:

– Så har vi også voress gruppeafdeling, der er den største del af det. Det er alt fra skoler og efterskoler til sportsklubber på træningslejr, bestyrelsesmøder – alt hvad der er specialgrupper. Det er alt muligt blandet.

Under Coronakrisen har der været historier om store pengetab, strandede gæster og andre udfordringer. Men det skal man ikke være bekymret for, hvis man bestiller en rejse hos Betina.

– Det er en ting vi er blevet bevidste om på den hårde måde hvad vi som forbruger har og ikke har af rettigheder. I Danmark har vi en kæmpe forbrugerbeskyttelse, det har man også indenfor rejser. Så hvis man sikrer sig at man bruger et rejsebureau der er registreret i Rejsegarantifonden, så kan man næsten ikke gøre mere – for så er der ingen risiko som køber af rejsen. Der er man altid sikret. Forbrugerne er beskyttet rigtig godt. Det handler også om at købe en pakkerejse. Det er en rejse der skal bestå af to dele. Det er enten transporten, opholdet eller aktiviteter. Så på den måde sikrer man sig selv rigtig godt, siger Betina.

Rundt om i verden, såvel som i de hjemlige himmelstrøg, er der begyndt at komme bedre styr på Corona. Flere og flere bliver vaccinerede, ligesom flere og flere lande gradvist begynder at åbne igen. Det giver optimisme og håb for fremtiden.

– Der er lige blevet vedtaget ting der åbner op for rejser i faser. Man kigger meget på smittetal ude i verden. Lige nu er hele verdenskortet malet rødt, som det har været i lang tid. Det betyder, at man fraråder alle rejser. Det går man væk fra nu her. Så kigger man heldigvis også på regionerne. Det er godt, for det giver ingen mening at man ikke kan tage til Mallorca, fordi der er høj smitte i Madrid. Så nu begynder tingene at følges lidt ad igen. Så vi kan rejse hen til de lande der kommer til at have et smittetal på under 50. Så kan der være lande med lokale restriktioner, men man arbejder på at få EU’s frie bevægelighed tilbage igen, fortæller Betina Schack Schmidt og fortsætter:

– Men det er ting som det her rejsebureauet har styr på. Hvis man eksempelvis køber en rejse, hvor der i mellemtiden sker noget med smittetallene, så er man også dækket. Her går rejsebureauet ind og annullerer rejsen, for vi følger reglerne. Så på den måde er det rejsebureauerne der tager risikoen.

Det helt store spørgsmål er, om man overhovedet tør håbe på at komme afsted på rejse i år. Men det er Betina helt overbevist om, at det må man gerne håbe på.

– Vi har i hvert fald grund til at håbe på at komme ud og rejse. Vi har næsten ikke turdet drømme om det, men heldigvis med vacciner og smittetal der falder, så begynder det meget at turismen kommer tilbage. Så ja, vi skal helt sikkert drømme. Nu er det også blevet meldt ud fra et offentligt sted, at man også i regeringen tror på rejserne. Så lige nu har vi en dato der hedder 27. juni, at fra den dato er EU’s rejsepas klar så vi kan bevæge os frit inden for EU, lyder det fra Betina Schack Schmidt.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer