Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia Triathlon Team har lørdag eftermiddag vundet sølv ved U23 VM i Edmonton i et løb, der ikke helt flaskede sig som håbet formåede Alberte at holde hovedet koldt og løbe en flot sølvmedalje hjem med et flot afsluttende 10 kilometer.

VM foregik på den olympiske distance der består af 1.500 meter svømning, 40 kilometer cykling og 10 kilometer Løb. Efter de 1.500 meter svømning kom Alberte op af vandet cirka 30 sekunder efter den første.En gruppe på fem atleter kom afsted på cyklingen, disse fem havde omkring 30 sekunder ned til forfølgergruppen hvori Alberte lå. De fem i front formåede at få etableret et godt samarbejde, hvilket ikke lykkedes i forfølgergruppen, hvorfor de fem i front stille og roligt udbyggede deres føring således at de var 1:34 min foran gruppen med Alberte ved skiftet til løb.

Med 1:34 op til de førende efter skiftet til løb så podie chancerne for Alberte ud til at være langt væk. Med et fantastisk løb lykkedes det dog Alberte at løbe 1:17 sekunder ind på vinderen Emma Lombardi fra Frankrig, der var den eneste der kunne holde Alberte bag sig. Alberte kunne derfor efter et fantastisk flot 10 kilometer løb løbe i mål som en flot nummer to. 

”Sikke et løb af Alberte. Det er kun halvandet år siden hun gennemgik en stor operation i benet og nu er hun så flot tilbage, ” udtaler formand for Fredericia Triathlon Team Carsten Andersen og fortsætter:

”Inden længe starter kvalifikationen til OL i Paris, det bliver meget spændende at følge Alberte i bestræbelserne på at kvalificere sig dertil. Her får hun som en del af OL satsningen i Fredericia Eliteidræt hjælp af Eskild Ebbesen, der sammen med Albertes mangeårige træner Boris Bjulver skal være med til at sikre OL-kvalifikationen. ”

Resultatliste: https://www.triathlon.org/results/result/2021_world_triathlon_grand_final_edmonton/353168